Juulis alustas ajateenistust üle 2300 noore

Juulis alustas ajateenistust üle 2300 noore

Sel nädalal alustas kaitseväe erinevates väeosades 11 kuu pikkust ajateenistust üle 2300 suvise kutse saanud noore, kelle seas on ka 36 naist.

Diviisi 1. jalaväebrigaadi Tapa ja Jõhvi linnakutesse asus teenistusse kokku ligi 1200 noort ning diviisi 2. jalaväebrigaadis alustas väljaõpet pea 430 ja staabi- ja sidepataljonis üle 170 võitleja. 

Lisaks liitus diviisi logistikapataljoniga pea 140 sõdurit, kes jagunevad sõduri baaskursuse järel neljale erialale, millega toetatakse diviisi erinevate üksuste logistilisi vajadusi nagu transport, eritehnika, juhtimis- ja teenindustoetus.

Toetuse väejuhatusse asus teenima pea 30 ajateenijat, kes pärast esmaseid kursuseid asuvad teenima varustuspataljoni kus asuvad toetama ladudega seonduvat logistikat, sealhulgas vedusid. 

Samuti alustasid sel nädalal teenistust erioperatsioonide väejuhatuses ligi 30 võitlejat. Mereväkke läks aega teenima pea 150, sõjaväepolitsei vahipataljonis 150 ja küberväejuhatuses ligi 80 noort. 

Esimest korda pärast staabi- ja sidepataljoni liikumist diviisi koosseisu viib küberväejuhatus ise uutele ajateenijatele läbi sõduri baaskursuse Filtri linnakus ja Paunküla väljaõppekeskuses.

Kui seni on küberväejuhatuse ajateenijad läbinud sõduri baaskursuse peamiselt staabi- ja sidepataljoni juures, siis seoses pataljoni liikumisega diviisi koosseisu eelmise aasta alguses on kursus tervenisti väejuhatuse korraldada.

Esimese väljaõppeetapina läbivad värsked teenistujad sõduri baaskursuse (SBK), mille jooksul toimub üksikvõitleja oskuste arendamine. Selle vältel omandatakse kõige elementaarsemat ja hädavajalikumat, mida ühel sõduril vaja läheb, alates relva käsitsemisest kuni seadusandluse ja esmaabini. 

Baaskursuse lõppedes jaguneb teenistuskäik kaheks – nooremallohvitseride ja autojuhtide kursusteks, mis kestavad detsembri lõpuni ja misjärel minnakse üksustesse, milles veedetakse ülejäänud teenistus.

Juulikutse kestab 11 kuud ja selle käigus õpetatakse välja tulevased juhid, erialaspetsialistid ja autojuhid. Teenistuse vältel saadakse põhiteadmised riigikaitsest ja õpitakse tegutsema ühtse meeskonnana.

Ajateenistusse kutsutakse kolm korda aastas. Järgmine kutsumine toimub oktoobris. 


 


 

LOE VEEL

Klaastaara uputus

02-09-2024