Ansip: taatlemata mõõtja ei tähenda, et kiiruseületamist polnud

Neljapäeva hommikul Laosest välisvisiidilt naasnud peaminister Andrus Ansipi sõnul pole ta jõudnud ennast Ida prefektuuris toimunud inimeste ebaseadusliku karistamise teemaga kurssi viia, kuid tema sõnul ei tähenda taatlemata kiirusemõõtja kasutamine automaatselt seda, et kiiruseületamist polnud.

"Pealkirja tasemel olen juhtunuga kursis. Olen aru saanud, et kiiruse mõõtmisel on kasutatud taatlemata seadmeid, mis kindlasti ei ole lubatud. See ei tähenda aga kindlasti seda, et kiiruseületamisi ei ole olnud. Tundmata detaile, on mul väga raske anda hinnangut, miks politsei taatlemata kiirusemõõtjat kasutas. Kui see juhtus kogemata ja kui seadme taatlemisel selgub, et seadmed on olnud kogu aeg korras, siis ma väga suurt süüd kellelgi ei näe," lausus peaminister.

Valitsusjuhi hinnangul viitab kiirusemõõtja taatlemata jätmine lohakusele ja tähelepanematusele.

"Minu arvates kiirusemõõtjate taatlemine mingisugune tuumafüüsika ei ole. Suhteliselt labane ja lihtne protseduur. Miks seda õigel ajal ära ei tehtud, ma ei tea. Ma vabandan, aga ma ei ole praegu sisuliseks kommentaariks valmis, enne tuleb ennast teemaga kurssi viia," lausus Ansip.

Ida prefektuuri liiklustalitus määras mullu 178 inimesele taatlemata kiirusemõõtja andmete põhjal ebaseadusliku trahvi, mille politsei- ja piirivalveameti (PPA) juhid alates peadirektor Raivo Küüdist teadlikult maha vaikisid, teatas kolmapäeval ETV saade "Pealtnägija".

Siseministeeriumi teatel oli 178 juhul tegemist nõuetekohaselt taatlemata kiirusemõõtjate kasutamisega ning kahel juhul nõuetekohaselt taatlemata raskeveokite tegeliku massi kontrollimiseks mõeldud kaalude kasutamisega.

Politsei sisekontroll avastas märtsis Ida prefektuuri liiklustalituses toimunud valetamise ning taatlemata Stalkeri kiirusemõõtja kasutamise ja tegi PPA peadirektorile Raivo Küüdile ettepaneku karistada viit süüdlast. Küüt ja tema meeskond otsustasid kedagi mitte karistada, ebaseaduslikult trahvi saanud inimesi ei teavitatud ja avalikkust ei informeeritud.

Viru ringkonnaprokuratuur alustas juhtunu uurimiseks kriminaalmenetlust.

Politsei- ja piirivalveameti teatel lahkus oma kohalt Ida prefektuuri liiklusjärelevalve talituse juht Alvar Ottokar, kelle soovitusel kasutasid politseinikud teadlikult taatlemata kiirusemõõtjat. Ida prefektuur viis Ottokari nõusolekuta üle juhtivspetsialisti ametikohale Jõhvi arestikambris.

Siseministeerium algatas juhtunu uurimiseks teenistusliku järelevalve, mis valmib hiljemalt detsembri lõpuks.

Comments  
  +1
kuidas on võimalik EL Õigusriigi peaministril anda sellist hinnangut ? Ime siis, et ka politseil oli ükskõik,lihtsalt vaikis maha (alates Küüdist)

 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD