Menu

.      

Uma Meki juubelilaat tõi spordihoonesse täismaja

Suur saunasingi rabamine Mooska talu leti juures. Foto: Võrumaa Teataja

SUURLAAT • Uma Meki järjekordne, arvult juba viies laat tegi taas seda, milleni spordiüritused veel kahjuks ei küüni – tõi spordihoonesse täismaja.

Võrreldes varasemate aastatega oli rahvast tõepoolest murdu. Juba väljas, spordihoone ümbruses oli paras hullumaja, sest kõik parklad – nii spordihoone juures kui ka Kagukeskuse ja Maxima omad olid autosid tuubil täis. Kõik ümberkaudsed hoovid olid autosid täis, samuti teeääred, nii et parkida sai alles Vilja või Kreutzwaldi tänava äärde ja sealt pidi kilomeeter maad maha kõndima. Sellist uputust ei kohta linnas isegi suvise folgi ajal. Rahvast oli täis spordihoone sisemuski, kus oli hõivatud varasemast suurem ala ja kus laada korraldajad olid möödunud aastate kogemust arvestades jätnud müügilettide rivide vahele õnneks suuremad vahed – nii pääses kaupa isegi lähemalt uudistama.

Traditsiooniliselt saali sissepääsu juures vasakut kätt oli väljas Haanjamaa Mooska talu saunasink, mis läks taas nagu värske sai. Kella 11 ajal, vaevalt tund pärast laada avamist oli esimene laar sinki otsas, nii et seda tuli juurde tuua. Kui teine sats kohale jõudis, kogunes leti juurde hetkega pikk saba, oma 50 inimest, nii et ihaldatud kraami tuli taas oodata. Sinki müüs kohapeal kolm müüjat, kes ei jõudnud nõudlust ära rahuldada. Pole midagi teha, Uma Meki laat on kujunemas omamoodi Mooska singilaadaks, mistõttu võiks järgmistel kordadel kaaluda Mooska singileti tagumisse nurka viimist – nii näevad ostjad laadal muud ka peale Mooska singi.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD