Menu

.      

Lõuna-Eesti vahvaima vanaisa konkursi rahva lemmik on Matti Ellisaar

Lõuna-Eesti vahvaima vanaisa konkursi rahva lemmik Matti Ellisaar koos lastelastega. Foto: ERAKOGURAHVA LEMMIK • Võrumaa Teataja fotokonkursi „Lõuna-Eesti vahvaim vanaisa” teine võitja on selgunud – rahva südamed võitis ülivõimsa edumaaga Võru vallas Roosisaare külas elav Matti Ellisaar, kelle toetuseks saadeti tervelt 770 häält. See on meie konkursside ajaloo rekord: üle-eelmise aasta vahvaima võrukaela rahva lemmik sai 195 ning läinud aasta vahvaima vanaema rahva lemmik 557 häält.

Matti Ellisaare kohta kirjutas tema tütar Kairit Lepp konkursikirjelduses järgmist: „Vanaisa Mattil on 13 lapselast. Vanaisal on alati rõõmus meel, kui lapselapsed külla tulevad. Lastelastele meeldib vanaisaga metsas seenel ja marjul käia. Alati, kui metsas käiakse, õpitakse seal ka puid ja põõsaid tundma. Veel on vanaisal mesitarud, kust lapselapsed saavad palju mett süüa. Vanaisale meeldib lastelastele õpetada, kuidas kala püüda ning nad saavad sellega hästi hakkama. Vanaisa töötab Võrumaa kaitseliidus. Oleme ka ise kunagi kodutütred ja noorkotkad olnud. Tema kaitseliidupisik on lastelastelegi nii meeldima hakanud, et nad tahavad ka kodutütreks või noorkotkaks hakata.”

Teiseks rahva lemmikuks hääletati ka žürii teine lemmik Väino Marjak Rõuge vallast Püssä külast 95 häälega ning kolmandaks samuti žürii kolmas lemmik Vello Henning Mõnistest 65 häälega. Nii et žürii ja rahva teine ja kolmas lemmik on esimest korda konkursside ajaloos samad!

Kui esikoht oli üsna ruttu selge, siis kolmandale kohale käis tihe rebimine kuni lõpuni. Neljandale kohale tulnud Aksel Kaabel Rõugest ja viienda koha saanud Heino Anton said vastavalt 63 ja 60 häält.

Kokku saadeti vanaisade toetuseks 1298 kupongi

Nüüd auhindadest. „Lõuna-Eesti vahvaima vanaisa” rahva lemmiku Matti Ellisaare peaauhind on sõit koos perega Toompeale riigikogu liikme Tarmo Tamme kutsel. Teise auhinnana saab ta 100eurose peo Õlle 17 Captain Morgani toas, juurde veel mõned pisemad auhinnad. Teist ja kolmandat rahvalemmikut ootab 20eurone Õlle 17 kinkekaart ning samuti mõned pisemad auhinnad.

Võrumaa Teataja tellimuste võitjad

Nagu lubatud, loosisime finaalikupongide saatjate vahel välja kolm Võrumaa Teataja tellimust.

Võrumaa Teataja ühe aasta tellimuse võitis Aivar Kaasla Võrust, kuue kuu tellimuse saab loosi tahtel Ravel Lepp Rõugest ning kolme kuu tellimuse Martin Vastseliinast Rahu tänavalt.
Lõpetuseks suur-suur tänu kõikidele hääletajatele ning kohtumiseni järgmisel konkursil! Pikem lugu Matti Ellisaarega juba üsna pea ning kõik konkursil osalenud vanaisad võivad jääda ootama pakikest nende konkursifoto ja väikese meenega.

Rahva kuus lemmikut olid järgmised:

1. Matti Ellisaar Roosisaarelt – 770 häält, 2. Väino Marjak Rõuge vallast – 95 häält, 3. Vello Henning Mõnistest – 65 häält, 4. Aksel Kaabel Rõugest – 63 häält, 5. Heino Anton Varstu Vallast – 60 häält, 6. Kalju Juhanson Koselt – 52 häält.

{fcomment}

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD