Menu

.      

Elundidoonorluse loa on andnud vaid üks protsent rahvastikust

  • Kirjutas Heleri Lakur

Kolmapäeva lõuna ajal kohtus SA TÜ Kliinikum transplantatsioonikeskuse direktor Virge Pall (pildil esireas paremalt teine) nende väheste julgete elukogenud naistega Võrumaa puuetega inimeste kojas, et rääkida elundidoonorluse olulisusest ja sellega kaasnevatest müütidest. Kuulajate seas oli inimesi, kes on ise vajanud elundi siirdamist, seega polnud teema nende jaoks enam kaugeltki mitte võõras. Foto: AIGAR NAGEL

Jaanuaris alustas haigekassa kampaaniaga, mille eesmärgiks on tõsta teadlikkust elundidoonorlusest ning julgustada inimesi sel teemal rääkima.

Elundite loovutamine on hindamatu väärtusega ja sageli on elundite või kudede siirdamine ainus viis, kuidas päästa inimese elu. Paraku ei mõtle paljud doonoriks olemisele oma eluea ajal, vaid siis, kui selleks on juba liiga hilja või jääb otsustamine sageli seletamatu hirmu taha.

Abivajajaks võime olla kunagi ise

Võrumaa puuetega inimeste koja tegevjuhi Piia Õispuu sõnul on inimesed väga kartlikud sellel teemal rääkima, kuid leiab, et infopäevadel osalemine ja doonorluse teemal rääkimine on oluline.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD