Menu

.      

FOTOD Võru otsib ideekonkursil Kubija spordikeskuse arhitektuurset lahendust

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

 

FOTOD: Aigar Nagel

Võru linnavalitsus kuulutas välja Võru linnas Männiku tänav 45 ja Männiku tänav 45b kinnistutele rajatava Kubija spordikeskuse arhitektuurse lahenduse leidmiseks ideekonkursi.

Alasse hõlmatud Männiku tänav 45 kinnistul paikneb praegu toimiv Kubija spordibaas ning selle abihooned. Abilinnapea Sixten Silla sõnul on spordibaas ehitatud 1966. aastal ning ei vasta enam kasutajate vajadustele, teatas linnavalitsuse pressiesindaja.

FOTOD: Aigar Nagel

„Kavas on lähiaastatel spordibaas lammutada ning ehitada asemele uus kaasaegne baas, mis tagab vajalikud funktsioonid ning on energiasäästlik. Lammutamisele läheb ka üks kehvas seisus olev abihoone, teine spordibaasi toetav abihoone jääb kasutusse tehnika hoiustamise ruumina,“ rääkis Sild ning lisas, et uuenduskuuri läbib ka kinnistul paiknev aktiivses kasutuses olev välijõusaal.

Ideekonkursi lähteülesande koostamiseks viidi läbi pikk kaasamise protsess. „Lähteülesande panime kokku koos spordivaldkonna spetsialistidega, kellega toimus ridamisi koosolekuid. Soovime lähiaastatel projekti ellu viia ja selleks küsime ka vahendeid,“ lisas Sild.

FOTOD: Aigar Nagel

Ideekonkursile on välja pandud preemiafond summas 10 000 eurot, mis jaguneb 5000 eurot esimene koht/võitja, 3000 eurot teine koht ning 2000 eurot kolmas koht.

Ideekonkursi tööde esitamise tähtaeg on järgmise aasta 26. veebruar kell 11.


 

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD