Juba kümne aasta eest tekkinud idee andis lõpuks abipolitseinikele vormitunnused

Teisipäevane Võru politseimajas toimunud abipolitseinike vormitunnuste  üleandmise pidulik üritus oli Kagu jaoskonnas üks esimesi. Fotod: AIGAR NAGEL

Teisipäeva pärastlõunal anti Võru politseimajas abipolitseinike grupile kätte kauaoodatud vormitunnused. Lõuna prefektuuri abipolitseinike koordinaatori Ly Brikkeli sõnul on tegemist olulise sündmusega, sest idee luua abipolitseinikele oma tunnusmärgid tekkis juba oma kümme aastat tagasi. „Selline eristamise idee tekkis väga ammu ja see on mitmes mõttes vajalik,” kinnitab Brikkel.

Tärniga ja ilma

Ly Brikkeli sõnul saavad abipolitseinikud, kes kannavad oma töös politseinikega identset vormi ainukese vahega, et ametile vastav kiri on seljal erinev ning rinnaesiselt puudu märk tärnirea tarvis, endale lõpuks rinnaesisele oma märgid. „Anname abipolitseinikele üle kahte sorti märgid, tärniga ja ilma. Tärniga märk tähendab seda, et abipolitseinikul on iseseisev pädevus ehk tal on luba töötada ning täita politseiametnikult saadud juhiseid ka iseseisvalt.

Abipolitseinikele omistati kahte moodi vormitunnused: tärnita vormitunnus ning iseseisva pädevusega abipolitseinikele tärniga vormitunnus.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.


 


 

LOE VEEL


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD