FOTOD Võru linna(takso)transport täna ja sajand tagasi, 2

142 aastat tagasi (1881) Katariina puiesteel avatud elegantses Alexander Hotellis oli 14 võõrastetuba, kus üks öö maksis 50 kopikast kahe rublani. Hotelli õues oli tõllakuur ja hobusetall 16 hobusele. Selle hotelli tõmbenumbriks oli vannituba, mida üüriti tunnitariifi alusel ka linnakodanikele.

142 aastat tagasi (1881) Katariina puiesteel avatud elegantses Alexander Hotellis oli 14 võõrastetuba, kus üks öö maksis 50 kopikast kahe rublani. Hotelli õues oli tõllakuur ja hobusetall 16 hobusele. Selle hotelli tõmbenumbriks oli vannituba, mida üüriti tunnitariifi alusel ka linnakodanikele. Foto: VÕRUMAA MUUSEUM


JALGSI, HOBUSEGA, ELEKTRIGA > Võru linna sünnipäeva eel, 19. augustil ilmus Võrumaa Teatajas kirjutis „Võru linnatransport täna ja sajand tagasi”, kus jõudsime troskadest, Moskvitšidest, Volgadest ja Škodadest elektritõuksideni, mis kõik inimeste teenistuses.

Esimesed Võru elektritaksod. Vasakul Toomas Hendrikson (läbisõit 4500 km) ja paremal Rait Karba Toyota (läbisõit sel päeval 45 000 km). Pilt on tehtud 28. septembril 2023. aastal Tamula kortermaja (Katariina allee 6) ees.

Esimesed Võru elektritaksod. Vasakul Toomas Hendrikson (läbisõit 4500 km) ja paremal Rait Karba Toyota (läbisõit sel päeval 45 000 km). Pilt on tehtud 28. septembril 2023. aastal Tamula kortermaja (Katariina allee 6) ees. FOTO: Kalev Annom


Kuidas elektriliikurid Lõuna-Eestisse tulid?

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.


 


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD