777 elanikuga Ape üllatas võimsa sügislaadaga

777 elanikuga Ape üllatas võimsa sügislaadaga

FOTO: Kalev Annom


Üleeilne ehk pühapäevane Ape sügislaat suutis taas üllatada oma võimsuse ja hea korraldusega. Laadatunnet hoidsid üleval puhkpilliorkester ja üksikesinejad. Eestlastest laadakülastajad avastasid, et kui olid laadale tiiru peale teinud, oli 10 000 sammu täis saanud.

Rekordid

Sügislaada rekorditeks võib mitteametlikult nimetada sadakond meetrit pikka piltide valikut, mis oli nagu vabaõhugalerii Pariisis Seine’i kaldal.

Ape asub Vaidava jõe kallastel. Veel jäi silma, et laadamüüjad olid vaeva näinud oma kauba väljapaneku ja maitsmisvõimaluste pakkumisega.

Pikima müügikoha (veerandsada sammu) rekordi sai Kingu talu Kolkjalt Peipsimaalt. Müügihitiks oli ka küüslauk „Elevant”.

Hinnad

Kui hinnata järjekordade põhjal, siis võib arvata, et kõige soodsam oli osta krüsanteeme, suitsuliha-kala, leiba … Rahvas vooris aga pideva vooluna ja parklate poole sammudes oli kõigil midagi käes või kotis.

Krüsanteemid sai nelja euroga, luudevaba ahvena- või latikakotlettide kilo maksis 15 eurot, suitsuangerja kilo oli 38 eurot, latikas kümme eurot, liiter pohli (kuhjaga) oli 4,50 eurot jne.

Ape ehk Hopa või Opa

Ape on lausa Eesti piiril, Võrust poolesaja kilomeetri kaugusel. Apes kasvab Euroopa suurim hõberemmelgas. Kuulus on Ape ka mändide poolest.

Sada aastat tagasi elas Apes 15 protsenti eestlasi. 1. jaanuaril 2024 oli elanike arvuks 777.

Vaata video


 


 

LOE VEEL


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD