Menu

.      

Võrulannad tegemas üllast tööd füsioterapeudina

Maarja-Liis Kütt Haapsalus mere ääres.   Foto: MARIANNE PISUKOVTAASTUSRAVI SPETSIALISTID • Maarja-Liis Kütt ja Agne Laansalu on toredad Võru tüdrukud, kelle elukutseks on füsioteraapia. Mõlemad on huvitunud neuroloogiast ja neid ühendab üks koht – Haapsalu neuroloogiline rehabilitatsoonikeskus (HNRK).

Praeguseks küll Agne enam HNRKs ei tööta, kuid Maarja-Liis on seal endiselt. Mõlemad tüdrukud on töötanud erinevates haiglates ja rehabilitatsioonikeskustes. Agnel on erinevate asutuste kogemusi päris palju – ta on töötanud Lõuna-Eesti haiglas, Elva haiglas, nii Tallinna kui Tartu lastehaiglas, Dorpat Spas ning Haapsalu neuroloogilises rehabilitatsioonikeskuses (HNRK) ja Astangu kutserehabilitatsiooni keskuses (Astangu KRK). See kogemus tuli paljuski tänu koolile – Agne õppis füsioteraapiat Tartu tervishoiu kõrgkoolis, kus õppekava nägi ette suures mahus välispraktikat. Maarja-Liis, kes õppis füsioteraapiat Tartu ülikoolis, käis tööpraktikal Lõuna-Eesti haiglas ja lõpupraktikal HNRKs, kuhu ta kutsuti tagasi tööle juba enne bakalaureusekraadi kättesaamist.

Agne Laansalu teraapiapalliga.   Foto: ERAKOGULõuna-Eesti haigla hubasus ja keskkond on meeldiv

Agne ja Maarja-Liis ütlevad mõlemad Lõuna-Eesti haigla kohta, mis oleks nende jaoks kui koduhaigla, et võimalused-vahendid on seal väga head ning keskkond hubane. Agne töötas Lõuna-Eesti haiglas terve suvi, Maarja-Liisi praktika kestus oli üks kuu.


Mõlemale füsioterapeudile oli Lõuna-Eesti haiglas töötamine esimene erialane töökogemus, mistõttu oli neile abiks ka füsioterapeut Kat-rin Lembra, sest tüdrukud ei olnud ju kutset veel päriselt omandanud. Haiglas tegeleti taastusraviga ja patsiendid olid tüüpilisemate probleemidega: selja- ja kaelavalud, traumad, luu- ning liigesehaigused. Lisaks veel liigeste proteesimise järgsed patsiendid.

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD