Menu

.      

President on lahkumas. Elagu uus president!

Kuuse-taat sekkub presidendivalimistesse

Paljud inimesed meil, Eestis leiavad, et presidenti pole üldse vaja. Paljud leiavad, et on vaja. Poliitikud, ühiskonnategelased leiavad, et presidendi peavad valima asjatundjad.

Ja sellises arvamuste, debattide, kohtumiste, valimisvõitluse, jala tahapanemise, kapist luukerede otsimise tuhinas jõutakse valimisteni ja sealt edasigi, sest esmaüritus kukkus läbi. Kardetakse, et ka järgmisega juhtub sama. Ei saa ju olla, et riik jääb presidendita. Ühendriikides on president, Prantsusmaal on, Venemaal on, Hiinaski juba on ja veel loendamatutes riikides. Vaid sakslastel on tähtsaim isik liidukantsler. Igal pool kihab rahvas meeletuseni presidendivalimiste eel ja ajal. Kas ei saaks rahulikumalt, vaiksemalt, väiksemate kulutustega?

Saab. Kui võtta õppust idamaade tarkuseteradest. Seesamune tarkus soovitab kõrgetele ametikohtadele eelistada inimesi, kellel on kõrge laup, kulmudest kõrgemale ulatuvad kõrvad, pikk sirge nina, kõrged põsesarnad, jõuline lõug ja eriti tähtsa tunnusena piklik näokuju. Peale selle läheb vaja veel mitmeid olulisi tunnuseid sajaks punktiks jagatud näokujus ja punktide erinevas tõlgenduses kas positiivses või negatiivses suunas.

Pange tähele: LÄBI VALIMISTE MÖLLU JÄÄVADKI SÕELALE eespool toodud iseloomustustega inimesed nagu Obama, nagu Merkel, nagu Putin.
Meiegi presidendikohale trügijatel saab eelistusi välja selgitada ikka samadel alustel – näolugemiskunsti abil. Selle järgi oleks peajagu teistest üle võimalus Siim Kallasel, kuid puudub selgus, kas ta pole seda eelist lihtsalt maha mänginud. Aumehena oleks ta pidanud loobuma Reformierakonna toetusest ja alustama puhtalt lehelt nagu Marina Kaljurand. Järgmisena oleks näokuju järgi otsustades eelis Mailis Repsil, kes on ka ovaalse püstise näoga. Teistel paistab vähem lootusi kõrgele kohale saada. Aga juhus või kokkumäng pole võimatu ka sellises tähtsas ürituses nagu presidendivalimised. Selgituseks tuleks lisada, et näolugemiskunst on Hiina päritolu iidne oskus või tarkus, võtke, kuidas tahate. Mõnel mustlasmooril tuhandest (loe: tuhandest) on see täiuslikult käes, osaliselt ehk mitmekümnel, ülejäänud on petised. Olen seda mustlastega, kelle algkodu on olnud India, suheldes kogenud. Kogenud ka enda pisikeste teadmiste mõju selles valdkonnas. Kui mõnel seltskondlikul koosviibimisel võõra, tundmatu inimese pildi järgi arvasin midagi üsna tõelähedast ja hüüti: „Sa kuradi nõid!”
Pildi järgi on raske ennustada. Inimest peab nägema vähemalt pool tundi. Tema näojoonte, nende omavahelise sobivuse selgitamine on üsna raske.

Aga mõnikord tasub selline toiming ette võtta. Hiljuti ilmusid Postimehes nelja tuntuima ja ohtlikuima terroristi näopildid. Midagi oli neis ühist, kuigi lehes kurdeti, et terroristide äratundmine on väga raske. Näolugemiskunst ütleb, et selliste või sellesarnaste kulmudega inimesed võivad osutuda väga ohtlikeks, isegi äärmiselt ohtlikeks, kuritegelike kavatsustega tüüpideks. Aga kehtib ka paar lisanõuet, mida pildilt pole näha: naha värvus kulmude ümber, silmade värvus, kulmude sobivus näo teiste punktidega.
Nii palju alternatiivvõimalusest presidendivalimistel.

ARVAMUS