Menu

.      

Rõuge-Haanja mõttetalgutel arutleti maaelu üle

Rõuge mõttetalgute avamine. Päeva tutvustavad MTÜ Revolutsioon juhid Martin Mark (paremal) ja Viivika Nagel. Foto: Võrumaa TeatajaARUPIDAMINE • Rõuges tegutsev MTÜ Revolutsioon korraldas laupäeval Rõuge koolimajas mõttetalgud, mille läbivaks teemaks oli elu edendamine maapiirkondades.

Pärast lühikest tervitust andsid MTÜ Revolutsioon juhid Martin Mark (kes sai hiljuti kuulsaks, kui pildistas eneselegi ootamatult NASA päevafoto) ning Viivika Nagel sõna külalistele, kelleks olid maaelu tõelised patrioodid, nii-öelda sädeinimesed: koolitaja Indrek Maripuu, ajakirjanik ja värske riigikogu liige Tanel Talve ning Misso külaelu edendaja Maiden Paljak.

Kõigepealt sõna saanud Indrek Maripuu rääkis päris huvitavalt sellest, kuidas põllumajanduses langeb töötajate osakaal väga ruttu seoses kiire mehhaniseerimisega, aga see ei tähenda, et maaelu välja sureb. Maaelu pole enam sugugi ainult põllumajandus, seda näitab statistika, mille järgi toodetakse maal muudes sektorites juba rohkem väärtust kui põllumajanduses. Eestis aga seostatakse millegipärast maaelu ikka valdavalt põllumajandusega.

20 PÄEVA ENIMLOETUD