Menu

.      

Urmas Reinsalu: Eestis on tusameelne talv

  • Kirjutas Küsis Kalev Vilgats.

Isamaa peasekretär Andres Metsoja ja erakonna esimees Urmas Reinsalu üleeile Võrus. Foto: KALEV VILGATS

Isamaa peasekretär Andres Metsoja ja erakonna esimees Urmas Reinsalu üleeile Võrus. Foto: KALEV VILGATS


Avaliku arvamuse küsitluste järgi Eesti populaarseima erakonna Isamaa esimees Urmas Reinsalu oli koos partei peasekretäri Andres Metsojaga ringsõidul Kagu-Eestis ning pärast Valgamaad kohtuti üleeile erakonna- ja mõttekaaslastega Võrus. Tihedast päevakavast hoolimata leidis Reinsalu pool tundi, et vastata Võrumaa Teataja küsimustele, aga kui aeg otsa sai, jäi üle tõdeda, et üks loll võib ikka lõputult küsida küll. Vanade tuttavatena käis jutt sina-vormis.

Milline on Isamaa positsioon Kagu-Eestis? Kevadistel riigikogu valimistel saite siit vaid ühe mandaadi ja üldse tundub Isamaa asuvat kuidagi tagaplaanil. Miks?

Urmas Reinsalu: Poliitikas on minevik vaid varjud. Kui võtame lahti ühiskonnauuringute instituudi kodulehekülje, siis näeme, et Kagu-Eestis on toimunud valijate meeleolu muutus. Suveräänselt on esimesed erakonnad siin Isamaa ja EKRE. Tänaste valitsusliidu erakondade toetus kokku on alla 20 protsendi. Isamaal on Lõuna-Eestis väga suur potentsiaal ja see on meile suur vastutus ja põhjus, miks Andresega siin oleme, et valmistada kohalikku tiimi ette selle mõttega, et erakonna ambitsioon on minna kõigis Lõuna-Eesti omavalitsustes välja oma nimekirjaga. Inimesed ootavad vastuseid baasküsimustele, mis on seotud Eesti majandusega, inimeste toimetulekuga, sest nähakse, et valitsuse poliitika ei vasta inimeste ootustele.

Milline oleks Isamaa tegevuskava Kagu-Eestile ja Võrumaale, kuidas tooksite õnne siinsete inimeste õuele?

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD