Menu

.      

Jõulud ikka koos Arsise käsikelladega

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

Arsise jõulukontserdid Eestimaa erinevais paigus on saanud iga-aastaseks traditsiooniks. Sel aastal helisevad käsikellad Haapsalus, Tallinnas, Tartus, Võrus ja Väätsal.

Võru Kandles toimub kontsert 26. detsembril kl 12.00.

Arsise kellade ansambel sai alguse ühe mehe unistusest. Kui Aivar Mäe viibis 1991. aastal enesetäiendamise eesmärgil Ameerika Ühendriikides, kuulis ja nägi ta esimest korda käsikellade ansamblit mängimas. “See oli armumine esimesest silmapilgust,” tavatseb Aivar Mäe öelda, kui temaga kelladeansambli sünniloost juttu tuleb. Kaks aastat selgitustöid ja toetajate otsinguid mõlemal pool ookeani kandsid vilja, sest 1993. aastal saabusid kolm esimest oktavit käsikelli Eestisse ja loodi Arsise kellade ansambel. Toona ei osanud keegi aimata, sealhulgas Aivar Mäe ise, et kolmkümmend aastat hiljem on Arsisel mitu kontsertansamblit, kaks huvikooli ja üks maailma suurimaid käsikellakomplekte.

Värskelt oma 30. sünnipäeva tähistanud Arsise kellade ansambel on terve aasta olnud juubelilainel, nii on ka jõulukontserdil kõlav muusika kantud nostalgiahõngulistest meenutustest! Kuuleb nii klassikalise muusika seadeid kui ka tuntud jõululaule Arsise erinevate koosseisude esituses. Kontserti juhib Arsise dirigent ja kunstiline juht Aivar Mäe.

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD