Menu

.      

Ekspert vastab: kuidas ennast töötuks registreerida ja milliseid toetuseid ning hüvitisi riik töötule inimesele maksab?

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

Anniki Paulus.

Elus tuleb ette aegu, mil majandusel ei lähe hästi, nii võib juhtuda, et ühel päeval saab töö otsa. Selliste aegade tarbeks on riik loonud erinevaid toetuseid ja hüvitisi ning nende maksmisega tegeleb Eesti Töötukassa. Kuidas end töötuna arvele võtta, mida selleks vaja läheb ja kuhu pöörduda? Neile ja teistele küsimustele vastab töötukassa tööotsijate teenuste osakonna juhataja Anniki Paulus. 

Selleks, et ennast töötuna arvele võtta, tuleb esitada töötukassale avaldus. Üks võimalus on teha seda e-töötukassa kaudu, kuhu saab logida sisse kas ID-kaardi, Smart-ID või Mobiil-ID-ga. “Kõige mugavam on esitada avaldus meie iseteenindusportaalis ja hiljem on seal võimalik ka tööd otsida ja pakkumisi saada,” ütleb Paulus. E-töötukassa kasuks räägib see, et inimene saab endale sobival ajal ja kohas vajaliku avalduse esitada ja kogu protsess võtab aega vaid mõne minuti. Loomulikult ei ole kõik e-teenuste usku ja sellega peab arvestama. 

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD