Politsei pidas kinni narkokuritegudes kahtlustatavad mehed

Politsei pidas kinni narkokuritegudes kahtlustatavad mehed

Lõuna prefektuuri kriminaalpolitseinikud tegid augustikuus lõpu laiaulatuslikule narkoärile, kui pidasid Tartus kinni kaks meest. Maakohus on mõlemad tänaseks Lõuna ringkonnaprokuratuuri taotlusel vahi alla võtnud.

Lõuna prefektuuri organiseeritud ja raskete kuritegude talituse juhi Steven Ilvese sõnul pidasid kriminaalpolitseinikud augustikuu algul politseioperatsiooni käigus kinni kaks meest, keda kahtlustatakse suhtlusgrupi Telegram vahendusel narkokuritegude toimepanemises. „Menetlustoimingute käigus saime kätte 20 kilogrammi jagu narkootilisi aineid, millest märkimisväärsemad kogused on üle 12 kilogrammi amfetamiini ja üle 9000 MDMA tableti. Lisaks saime kätte suures koguses ketamiini, hašišit ja kokaiini.“

Ta märkis, et kahtlustatavad tegutsesid krüpteeritud suhtlusplatvormil Telegram eksisteerinud grupis, kus vahendati erinevaid narkootilisi aineid. „Politsei pidas ainete hankimises ja vahendamises kahtlustatavad mehed kinni ning kriminaalmenetluse täpsemate asjaolude selgitamine jätkub,“ lisas ta.

Ilvese sõnul on politseinike fookus narkokuritegude avastamine ja tõkestamine ning seeläbi meie tänavate uimastitest puhtana hoidmine ja inimelude kaitsmine. „Augustikuus avastatud aine kõrvaldamine avaldab selgelt mõju kogu Lõuna-Eesti narkoturule ning seda näitas ka hiljutine reoveeuuring, millest nähtus, et olukord Tartu linnas on pigem stabiilne mitte tõusujoones,“ rõhutas talituse juht.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri vanemprokurör Ingmar Laas sõnas, et kuigi mitu aastat on olnud narkootikumide üledoosist tingitud surmajuhtumite arv languses, siis eelmise ning praeguse aasta statistika näitab, et üledoosisurmad on kasvamas. „See tähendab, et iga kogus, mille õiguskaitseasutused kätte saavad, võib tähendada inimelu hoidmist,“ sõnas Laas. „Näeme oma töös sageli, et üha rohkem kuritegusid ning eriti vägivallakuritegusid pannakse toime narkootiliste ainete mõju all. Seega usun, et nii mõnigi kuritegu jäi selle koguse tabamisega toime panemata,“ sõnas vanemprokurör Ingmar Laas.

„Kuivõrd narkootikumide müümisega pannakse otseselt ohtu teiste inimeste elu ja tervis, on oluline kahtlustatavate tegevust takistada ning seetõttu taotles prokuratuur nende vahi alla võtmist. Tartu Maakohus nõustus prokuratuuriga leides, et vabaduses võivad kahtlustatavad jätkata kuritegude toimepanemist ning võttis nad kuni kaheks kuuks vahi alla,“ rääkis vanemprokurör.

Politsei pöörab lisaks linnatänavail toimuvale aina enam tähelepanu ka sotsiaalmeedias toimuvale, keskendused eeskätt gruppidele, mis tegelevad narkootikumide käitlemisega. „Nii ei tasu kurjategijatel arvata, et politsei silmad ja kõrvad ei ulatu nende krüpteeritud suhtlusplatvormideni ning on sinisilmne arvata, et me ei tea mis seal toimub,“ toonitas Ilves.

„Narkokuritegevuse vastu aitavad meil seejuures võidelda ka tavalised linnakodanikud, kes meile ikka ja jälle märkimisväärseid vihjeid ning tähelepanekuid jagavad. Nii palume jätkuvalt kõigil, kes märkavad kahtlast tegevust või kellel on infot narkokuritegevuse kohta, sellest teada anda meie vihjemeilile See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.,“ toonitas Ilves.


 

LOE VEEL


 


 


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD