Menu

.      

Hauka laat toob seekord suve

Fotomeenutus möödunud aasta Hauka laada avapäevast, mil vihma kallas nagu oavarrest. Foto: Võrumaa TeatajaLAADALUGU • Erinevalt möödunud aastast, mil Antslas augusti algul toimunud Hauka laada avapäeval sadas vihma nagu oavarrest, on tänavune laat eriline, kuna toob kaasa kauaoodatud suve.

„Seekord algab laat suvega esimest korda ajaloos,” ütles tänavuse laada kohta kommentaariks laada üks korraldajatest, Antsla tarbijate ühistu juht Roman Provotorov. Tema sõnul on see ühelt poolt halb, sest politseijõud on Pärnus Weekend festivalil, teiselt poolt aga on lootus, et Pärnusse kogunevad noored möllutajad ning laadale tuleb rahulikum rahvas, kes tahavad Smokie’t nautida. Briti legendaarne grupp Smokie astub Antsla staadionil üles laupäeval. Tegemist on ühega Smokie tänavuse tuuri kolmest kontserdist Eestis, lisaks Viljandile ja Haap-salule. Smokie kontserdi tõttu on oodata Võrumaale tavapärasest rohkem rahvast, isegi Võru linna ööbimiskohad on juba kinni. Lisaks astub Antslas üles Eesti grupp Smilers.

Võrreldes varasemate aastatega on tänavu laadal rohkem tehnikat ja masinaid, ütles Provotorov. Eksperimendi korras on üks laada kontsert reede õhtul tasuta. Laat ise on loomulikult samuti tasuta.

Kultuurilisi elamusi pakub homme ja laupäeval Vana-Antsla mõisa aidas etenduv Jaan Tätte näidend „Palju õnne argipäevaks” Polygon teatri esituses.

Valga ja Võru vahelist rongi peatusega Antslas, mida laada korraldajad tahtsid möödunud aastal käima panna, tänavu jätkuvalt ei tule. Muidu oleks isegi rongifi rma Elron olnud asjaga päri, aga Tehnilise järelvalve amet keelas sõidu ära, kuna ei Võrus ega Antslas pole nõuetekohaseid niinimetatud europerroone. Eesti Raudtee esindajad on varem öelnud, et raudteel perroonide ehitamiseks raha ei ole. Samas, kui küsimus on ainult perroonides, siis võiks kohalikud omavalitsused õla alla panna, et rongiliiklus uuesti käima saada. Teadaolevalt saab Valga ja Võru vahel sõita küll rahuldava kiirusega ja reisirong on sel marsruudil isegi sõitnud.

Müügikohti on laadal nagu tavaliselt, 700 ringis ning külastajaid on oodata samuti nagu tavaliselt, paarikümne tuhande ringis. Veidi pealt tuhande elanikuga Antsla linn muutub laada ajaks tundmatuseni – need, kes ainult laadal käinud, ei tunne pärast Antslat äragi.{fcomment}

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD