Võrumaa oma toidu edendajad käisid Prantsusmaal Eestit esindamas

Võrumaa esindajad üleeuroopalisel kohalike toodete laadal Prantsusmaal Le Puy-en-Velay linnakese keskväljakul, vasakult on Võrumaa tooteid tutvustava leti taga Võru maavalitsuse arendusjuht Anti Allas, Võru instituudi projektijuht Triinu Guerrin ja Võrumaa partnerluskogu juhiabi Ülle Urbanik. Foto: ERAKOGUEUROLAAT • Möödunud nädalal käis Võrumaa partnerluskogu eestvõttel 13 Võrumaa inimest Lõuna-Prantsusmaal Le Puy-en-Velay linnakeses esimesel üleeuroopalisel kohaliku toidu laadal.

Laadal käisid läinud nädala kolmapäevast pühapäevani inimesed, kes on seotud Võrumaa oma toidu kaubamärgi „Uma Mekk” arendamisega, teiste seas kaheksa inimest Võrumaa partnerluskogust ja kaks Võru maavalitsusest.

EUROLAAT •Möödunud nädalal käis Võrumaa partnerluskogu eestvõttel 13 Võrumaa inimest Lõuna-Prantsusmaal Le Puy-en-Velay linnakeses esimesel üleeuroopalisel kohaliku toidu laadal.

Võrumaa esindajad üleeuroopalisel kohalike toodete laadal Prantsusmaal Le Puy-en-Velay linnakese keskväljakul, vasakult on Võrumaa tooteid tutvustava leti taga Võru maavalitsuse arendusjuht Anti Allas, Võru instituudi projektijuht Triinu Guerrin ja Võrumaa partnerluskogu juhiabi Ülle Urbanik. Foto: ERAKOGULaadal käisid läinud nädala kolmapäevast pühapäevani inimesed, kes on seotud Võrumaa oma toidu kaubamärgi „Uma Mekk” arendamisega, teiste seas kaheksa inimest Võrumaa partnerluskogust ja kaks Võru maavalitsusest.

Lisaks Võrumaa arenguagentuuri juht Jako Jaagu, Võru instituudi projektijuht Triinu Guerrin ja Võrumaa kutsehariduskeskuse kutseõpetaja Silvi Pihlakas.

Kokku oli eestlaste delegatsiooni suurus 16 inimest, ülejäänud kolm inimest olid OÜst Harmoonikum, mis esindas Põhja-Harju Koostöökogu.

Võru maavalitsuse inimeste osalemist suurel toidulaadal põhjendas maavanem Andres Kõiv vajadusega saada kogemusi kohalike toiduvõrgustike toimimispõhimõtetest Euroopas ning turismi ja turismiturunduse korraldamisest kohaliku toiduvõrgustiku võtmes.

(Loe edasi ajalehest või telli pdf.)