Menu

.      

Maire – vaba laps, kes ei põgeneks

Maire Aunaste külastas esmaspäeval, 19. jaanuaril Võru bussijaama kohvikut, kus kõigil külastajatel ja soovijatel oli võimalik temaga vestelda ning talle küsimusi esitada. Lustakas ja rõõmsameelne Maire teenindas kliente ega pidanud paljuks vimkat visata. Pilt räägib ise enda eest, sest sõõrik riigikogu valimiskandidaadi silmis pole just igapäevane nähtus.    Foto: AIGAR NAGELTELETÄHEST POLIITIKUKS • Võru Muffini kohviku pehmel diivanil istub kuulus telestaar Maire Aunaste – jalg üle põlve ja näol malbe-irooniline maireaunastelik naeratus. Kui ei teaks, mida Maire Muffinis teeb, siis võiks arvata, et ta tuli sinna laiska pärastlõunat veetma. Kohviku boheemlik õhkkond sobib Mairele hästi ja rõhutab tema elurõõmsat loomust.

Ent on esmaspäev, kell on 14 ja Maire Aunaste ei ole Muffini kohvikus teps mitte pärastlõunast teed joomas, vaid on seal hoopis ettekandjaks. Ja sealjuures väga kohusetundlikuks ettekandjaks. Ma ei jõua esimese küsimuse esitamiseks suudki lahti teha, kui tema juba püsti kargab ja klientide laua juurde tormab. Kuna talle tundus, et nad vist viipasid talle. Seal jutustab ta nendega oma 15 minutit. Millest täpselt, ei ole kuulda, kuid paistab, et lauas istuvad mees ja naine on telestaarist siiras vaimustuses.

Lõpuks jätkub Mairel õnneks siiski aega ka minu jaoks ja ta istub taas diivanile, et küsimusi kuulata. Selgub, et ettekandjaks käib Maire nii Võru Muffinis kui ka ühes Valga söögikohas. Ta on olnud esmaspäeviti Võrus ja reedeti Valgas. Ainult jaanuari viimasel esmaspäeval ei ole teda Võrus. „Mu tütar sõidab Indiasse, lähen teda lennukile saatma,” põhjendab ta oma eemalolekut. Veebruaris on ta jälle Muffinis, ainult et kolmapäeviti. 28. veebruaril, õhtul enne valimisi on ta Õlle 17-s, kus mängib diskorina oma lemmikmuusikat.

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD