Vaimse tervisega kimpus inimene saab nõustamisele pooleteise kuu jooksul

Vaimse tervise õe Kätlin Pildi hinnangul on vaimse tervise probleemid meie ühiskonnas kulutulena süvenev probleem. Foto AIGAR NAGEL

Jüri tänaval toimetavas Jaansoni psühhiaatriakeskuses annab rahvale hüva nõu vaimse tervise õde Kätlin Pilt. Keskuses töötavad peale Pildi veel teinegi vaimse tervise õde Annika Andla ja psühhiaater Peeter Jaanson. Trio kogemus näitab, et sageli mõtisklevad abiotsijad kaua pöördumise üle, kuid inimestel on erinevatel põhjustel hirm just esimese visiidi ees. „Ollakse ärevad, et mida rääkida või kuidas ennast ette valmistada,” selgitab Kätlin Pilt. Ta mõistab inimeste vastandlikke tundeid, kuid julgustab end kokku võtma ja visiidile tulema.

Uudne ametinimetus

Kätlin Pildilt on tihti uuritud, mida üks vaimse tervise õde endast kujutab, on ju inimesed meie ühiskonnas harjunud esmalt arsti poole pöörduma. „Vaimse tervise õde on meditsiinimaastikul üsna uus nähtus, lõpetasin esimese lennuna 2020. aastal.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

Comments  
  -1
Õdedel pole õigust ravimeid määrata, niisama võid nendega ju lobisemas käia.

 


 

LOE VEEL


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD