Menu

.      

Põlva vald jätkab Ants Väärsiga koostööd ja toetab uue auto ostmist tuhande euroga

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

FOTO: Aigar NagelPõlva vald sõlmis invataksojuhi Ants Väärsiga 2016. aastaks lepingu, mille kohaselt too jätkab valla abivajajatele teenuse osutamist, ning eraldas valla eelarvest ka 1000 eurot, et Ants saaks osta uue, paremate võimalustega invatakso.

Põlva vallavalitsuse sotsiaalosakonna juhataja Helen Metsma rääkis, et kuna teenuse leping lõppes koos 2015. aastaga, siis korraldati uus hange ja selle võitis taas Ants Väärsi, kellega neil on koostöö juba 2012. aastast. "Valla inimestele on see teenus väga oluline," täpsustas juhataja. Tema sõnul toimib asi nii, et abi vajavad inimesed võtavad ühendust valla sotsiaaltöötajaga, kes peab vastavat registrit, siis antakse Antsule teada ja lepitakse üksikasjad kokku. Mõnikord on abivajajad võtnud ühendust ka otse Antsuga või leppinud ühe sõidu ajal kokku järgmise mineku, ja siis teatab invataksojuht sellest vallavalitsusele — koostöö on täpselt paigas.

Põlva vald võtab tellimusi vastu oma inimestelt ja maksab kinni poole nende sõidukuludest. Kuus tuleb kokku umbes 30 sõitu, mõnikord rohkem, mõnikord vähem, ja sõidud viivad vahel maapaigust Põlvasse, vahel Võru haiglasse ja vahel arstide juurde Tartusse, mistõttu ka kilomeetrite arv kuude lõikes on erinev. Mõistagi on Antsul tellimisi ka teiste omavalitsuste inimestelt, kuid need lepped toimuvad otse teenuse osutaja ja tellija vahel.

Ants Väärsi rääkis, et möödunud aastal tuli tal abivajajatega teha palju sõite üle kogu Eesti, kilometraažiks hindab ta umbes 40 000 ja sõite tuli teha üle Eesti. Vajaduspõhist koostööd teeb ta kümnekonna vallaga, nagu näiteks Võru, Antsla, Värska, Vastse-Kuuste, Mikitamäe, Laheda, Vastseliina ja ka teised, kaugeim aga on Kuusalu, kusjuures osa omavalitsustest ka tasub suuremal või vähemal määral sõitude eest, osa lihtsalt tellib. Tänavu märtsis tuleb Antsul taas sõidutada üht Kuusalu valla naist, kes seitsme aasta eest sai puukentsefaliidi läbi raskelt kannatada ja taastub nüüd vähehaaval.

Kampaania "Aitame Antsul aidata" on tublile mehele toonud umbes 11 000 eurot, kuhu pole veel arvestatud eelmise kuu telefoniannetusi. Viimase suurima toetuse tegigi ilusa jõulukingitusena koostööpartner Põlva vald. Täiesti uue, erivarustusega auto maksumuseks hindab Ants Väärsi umbes 40 000 eurot, seega on igasugune toetus oodatud!

Kampaania "Aitame Antsul aidata" tingis vajadus uue kaasaegse invabussi järele, millega oleks võimalus transportida ratastoolis inimest, lamavat haiget kanderaamis, liikumispuudega inimest ja saatjat. Ise raskeid haigusi üle elanud Ants Väärsi poolt on tegu pigem abistamise, mitte äriga, sest ta ei teeni ei tulu ega palkagi. Võimaluseks teda selles tegevuses toetada on annetamine avatud fondidesse: helistades telefonil 900 6677 annetad kümme eurot, OÜ Antsu Takso arveldusarvele EE611010220241726227 saab annetada enda jaoks sobiva summa.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD