Võrumaal asuvast Sarise bussipeatusest sai uhke turismiobjekt

Puuskulptuurist bussipeatus kujutab Erki Erikut kuningana, perenaist Riine Tilka roosidena ning kahte koerakest Pedrot ja Bertat. Skupltuuri juures olevale plaadile on märgitud avamise kuupäev ning sõnad „Armastan sind kuuni ja tagasi”, mis on Riine pühendus oma kallile kaaslasele Erkile. Tsitaat omakorda on pärit raamatust, mis räägib sellest, kuidas kuningas kuu peale kippus. Fotod: AIGAR NAGEL

Kindlasti vaevavad paljud enne tähtpäevi pead, mida oma kõige kallimatele kinkida. Unistada tuleb suurelt ja tegutseda veelgi suuremalt. Nii sündis kahe kaaslase, Erki Eriku ja Riine Tilga ühisprojektina niinimetatud sünnipäevakink, Võrumaa üks uhkemaid bussipeatusi. Kuigi kaudselt võib öelda, et puuskulptuurist massiivne bussipeatus on justkui sünnipäevakingitus Erki Erikule, armastab paar seda siiski nimetada ühiseks projektiks.

Mõnikümmend minutit

Sarise asub Võru linnast umbes pooletunnise autosõidu kaugusel ja sinna ei pruugi naljalt sattudagi. Tee viib mööda Munamäest, mida laialdaselt teatakse, samuti möödub Rogosi mõisast. Sealt polegi enam palju Sarise bussipeatuseni jäänud.

Erki Erik ja Riine Tilk enda loodud Sarise bussipeatuses, mis avati pidulikult paarikümne kogukondlasega 22. juunil ning sai paika panduna pererahva endigi jaoks suurem, kui nad oskasid loota või arvata. FOTOD: Aigar Nagel

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.


 


 

LOE VEEL


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD