Menu

5 viga, mida sa tahad aiamööbli valimisel vältida

  • Kirjutas SISUTURUNDUS

Õues olemiseks sobivaid päevi on vähevõitu ning tihtipeale mööduvad need vähesedki välgukiirusel. Viimane asi, millele tahame oma aega kulutada, on aiamööbli uuesti ostmine, sest esimene kord läks natuke valesti. Millised on need viis tavalist viga, mistõttu ostuga ämbrisse astutakse?

Teejuhiseks on värsked trendid

Väga lihtne on langeda trendide ja moevoolude lõksu. Kui selle käigus eiratakse aga ostetava mööbli kvaliteeti ja materjali, ei jää ülimoodsast aiamööblist aja möödudes suurt midagi alles. Teiseks murekohaks on ka kliima. Seetõttu peab just välismaiseid trende jälgides või soovitusi lugedes arvestama sellega, mis ilm sul akna taga valitseb.

Klassikaline naturaalsest rotangpunutist mööbel võib piltidel üliilus välja näha, ent Eesti kliimas ei kesta see välioludes kuigi kaua. Kui disain meeldib, on heaks alternatiiviks kunstmaterjalist punutud mööbel. Kes soovib siiski naturaalset materjali, siis meie oludes on parem valik puidust aiamööbel. Korrektse hooldusega püsib see pikalt nii ilusa kui funktsionaalsena.

Unustatakse mõelda funktsioonile

On oluline vahe, kas aiamööblit kasutab ainult sinu pere või võõrustad pidevalt külalisi. Kas aianurk peaks kujunema suveköögiks või on see mõeldud puhkamiseks. Kõigest sellest sõltub, milline mööbel on sinu jaoks parim valik. Mööblikomplekt, mis paistab ajakirjakaantel imeline lahendus, võib sinu jaoks osutuda ebapraktiliseks. Mööblit valides pea meeles, et välimusest ja disainist palju tähtsam on aiamööbli praktilisus ning sobivus.

Ei viitsita mõõdulinti kasutada

Olenemata sellest, kui kaua sul on olnud terrass, rõdu või aed, ei tasu panustada vaid silmamõõdule. Seda, kuidas me mingeid mõõtmeid tajume, võib mõjutada ka valgus, materjal, värvid ning kasutatud mustrid. Mõõdulindi kasutamata jätmine maksab kurjalt kätte, kui värskelt soetatud aiamööbel ära ei mahu. Kirja tuleks panna, kui suur on aiamööbli jaoks mõeldud ala ning mõelda läbi, kuhu midagi mahub ja selliselt, et mööbliesemed üksteisele ette ei jää.

Kontrolli üle ka mööbliesemete põhimõõdud või kasuta markeerimist – tõmba põrandale paberteip või täida mööbli alla jääv ala raamatute, karpide vm vahenditega. Selliselt saad selge pildi, kuidas soovitud disain päriselt välja võib näha. Eriti tähtis on see rõdul ja terrassil, kus võrreldes aianurgaga on kindlamad piirid.

Detailide kahe silma vahele jätmine

Detailid muutuvad ajaga üha olulisemaks. Reguleeritavad lauajalad tähendavad, et laua saab tasakaalu sättida ka ebatasasel pinnasel – väga vajalik muruplatsil või vanal laudterrassil. Virnastatavad toolid aitavad ruumi säästa ja samas on olemas varuistmed, kui külalisi peaks rohkem olema. Tumba sobib väga hästi nii istumiskohaks kui ka laua täienduseks. Multifunktsionaalsete mööbliesemete valik on väga lai ning need sobivad ideaalselt kitsamatesse oludesse.

Ei pöörata tähelepanu mööbli hooldamisele

Kauni aiamööbli tagamiseks ei piisa vaid hästi läbimõeldud ostust. Vaja on mõelda ka sellele, kuidas mööblit hoida ja kaitsta. Regulaarne hooldus, vähemalt kord aastas, on alati vajalik, olenemata mööbli materjalist. Teatud materjalid nõuavad aga tihedamat hooldust. Teades, et sul pole aega või soovi mööblit sageli puhastada, saad valida vähese hooldusvajadusega materjali.

Väljaspool kasutushooaega peaks aiamööbel ideaalis olema kuivas ning õhurikkas panipaigas. Kui see pole võimalik, on vaja kasutada korralikku kaitsekatet. Ja tegelikult tasub kaitsekatet kasutada ka suvise hooaja jooksul, et mööblit määrdumise eest kaitsta. Home4you valikus erinevad aiamööbli katted

Sisuturundus

20 PÄEVA ENIMLOETUD