Menu

.      

Kinnituse saanud Kagu-Eesti tegevuskava loodab pidurdada väljarännet

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

Foto: Võrumaa TeatajaSiseminister Hanno Pevkur kinnitas reedel Kagu-Eesti tegevuskava ja rakendusplaani, mille peamine eesmärk on soodustada ettevõtlikkust ja töökohtade loomist Võru-, Valga- ja Põlvamaal ning märgatavalt pidurdada rahvaarvu vähenemist.

"Kagu-Eesti tegevuskava on oluliseks sisendiks tulevatele otsustele, mida tehakse nii kohalikul kui riigitasandil," vahendas siseministeerium BNS-ile Pevkuri sõnu. "Saime valmis piirkondlikku kokkuleppe, mille elluviimisega õige töö alles algab."

Aastateks 2015-2020 kavandatavate tegevuste kava seab sihiks hõlpsad ja kiired transpordiühendused suuremate keskustega. Tegevuskava üks eesmärk on rahvaarvu vähenemise märgatav pidurdamine Kagu-Eestis võrreldes statistikaameti rahvastikuprognoosiga. Selle saavutamise eeldusteks on muu hulgas parem elukeskkond, turvalisus ning kaasaegne haldus. Vastavalt tegevuskavale luuakse toetusvõimalused mahajäetud hoonete ja tööstusalade lammutamiseks või taaskasutusse võtmiseks, mis tõstab kohtade atraktiivsust potentsiaalsete ettevõtjate ning elanike silmis. Kaasa aidatakse maale elama kutsumise algatuse jätkumisele ning maakondades luuakse teenuspunktid, et inimesel oleks mugav kõik avalikud teenused ühest kohast kätte saada.

Neljapäeval toimub Eesti Maanteemuuseumis Kagu-Eesti tegevuskava tutvustus- ja tänuüritus tegevuskava töörühmale ja olulisematele partneritele. Ühtlasi vaadatakse üle järgmised sammud tegevuskava rakendamisel. Tegevuskava sätestab plaani jätkata ettevõtlus- ja tööstusalade rajamist ja edasiarendamist ning luua Ida-Virumaa eeskujul tööstusparkide arendamise sihtasutus. Arvestades Kagu-Eesti asukohta, on oluline toetada kaugtöövõimalusi – ja seda ka erinevates riigiametites. Samuti pööratakse tähelepanu sellele, et kohalikud hariduse saamise võimalused vastaksid Kagu-Eesti tööturu vajadustele.

Tegevuskavas toodud eesmärke viiakse ellu muu hulgas Euroopa Liidu 2014-2020 rahastusperioodi vahendite toel.

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD