Menu

.      

VASTUKAJA: Terviseameti selgitus üldarstiabi teenuse osutamise kohta Varstus

Pilt on illustratiivne FOTO: Aigar Nagel

Vaata ka Võrumaa Teataja 17. ja 29. detsember 2015 ning 17. märts 2016.

Terviseamet peab vajalikuks selgitada, mida me oleme omalt poolt teinud üldarstiabi kättesaadavuse tagamiseks Varstu inimestele ja miks või kuidas on üks või teine otsus sündinud.

Mullu vastu jõule tehtud otsus Varstus perearstiteenuse lõpetamiseks ei olnud tingitud terviseameti pahatahtlikkusest. Otsuse aluseks olid OÜs Varstu Perearstikeskus ilmnenud probleemid, mis näitasid selgelt, et samal moel jätkata ei saa.

Esimese kiireima lahendusena oli võimalik tagada Varstu valla elanikele üldarstiabi teenuse kättesaadavus 1. jaanuarist 2016 perearstilt Arija Rimbeniecelt, kelle praksis asus senisest asukohast kuus kilomeetrit kaugemal Mõnistes. Kuna oli selge, et see lahendus kohalikke inimesi ei rahulda, jätkas terviseamet alternatiivsete lahenduste otsimist, mis tagaks Varstu inimestele võimaluse kasutada üldarstiabi teenust Varstu alevikus kohapeal.

Terviseamet saatis kõikidele Võru maakonna perearstidele kirja küsimusega, kas keegi oleks huvitatud vähemalt kord nädalas Varstus vastuvõtu tegemisest ning pereõe Anne Eriku töölevõtmisest. Sellest tegevusest informeeris terviseamet ka Varstu vallavanemat, kes omalt poolt oli igati valmis koostööks, kuna senised perearsti ruumid kuuluvad vallale. Kohe kui terviseamet sai vastuse Sõmerpalu perearstilt Anne Ojakäärult, kes oli valmis kaaluma Varstus vastuvõtu tegemist, alustati kolmepoolseid läbirääkimisi perearsti, Varstu vallavanema ja terviseameti vahel, et leida olukorrale parim lahendus, mis sobiks kõikidele osapooltele.

Läbirääkimiste tulemusena ja perearsti nõusolekul laiendatakse terviseameti otsusega alates 1. aprillist 2016 perearsti Anne Ojakääru teeninduspiirkonda. Ojakääru senisele teeninduspiirkonnale, milleks oli Sõmerpalu vald, liidetakse juurde Varstu vald. Otsuse tulemusena avatakse uuesti Varstu alevikus üldarstiabi vastuvõtukoht, kus perearsti vastuvõtt hakkab toimuma kord näda-las ja pereõe vastuvõtt igal tööpäeval.
 
Lugupidamisega Iiris Saluri, terviseameti avalike suhete juht

Tel 694 3546, 527 4539, www.terviseamet.ee

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD