Termokaamera abil saab tuvastada nii kehatemperatuuri kui ka palaviku

G4S Eesti turvatehnikadivisjoni juht Priit Orasson demonstreerib uusimat palavikutuvastamise lahendust, mis leiab kasutamist nii ehitusplatsidel kui ka väliüritustel, rääkimata tööstushoonetest või tervishoiu- ja haridusasutustest, kus liigub palju inimesi koos. Palavikutuvastamise integreeritud lahendusega ei pea kehatemperatuuri mõõtmiseks keegi peatuma. Foto: REIMO RAJA

Kuigi enamik ettevõtteid ja suurasutusi on harjunud iga päev ettevõtte füüsilise vara eest turvalist valvet pidama, on sama aktuaalne kontrollida ja jälgida praeguses olukorras nii enda kui ka kaaskolleegide tervist. Kui viiruselevik ei peatu, on integreeritud turvalahenduste kasutamine suurasutustes ülioluline kui mitte möödapääsmatu. Eesti juhtiv turvafirma on turule toonud uudseima turvalahenduse ehk termokaameraga, mis fikseerib ühtaegu inimese kehatemperatuuri ja tuvastab palaviku.

Kehatemperatuuri tuvastaja

Paljud ettevõtjad on termokaameraid kasutanud juba pikka aega, aga enamasti selleks, et tuvastada soojusallikaid. Nüüd aga toodetakse juba nii tarku termokaameraid, mis suudavad öelda täpselt, milline on inimese kehatemperatuur. „Metsast inimese otsimiseks või majaseinast soojuskadude tuvastamiseks ei pea termokaamera nii täpselt temperatuuri mõõtma, vaid tuvastama temperatuuride erinevusi. Kui me aga tahame termokaamerat, mis ütleb inimese kehatemperatuuri ja tuvastab palaviku, siis tuleb valida lahendus, mis oleks arendatud inimese kehatemperatuuri täpseks mõõtmiseks,” sõnab G4S Eesti turvatehnikadivisjoni juht Priit Orasson. 

Liikudes annab andur kohe märku

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

Comments  
  +1
Suht segane, miks just ebatäpse termokaamerega peab inimkeha temperatuuri mõõtma?
Valetulemused tekitavad võltskindlustunde. Laiatarbe seadmeid ei tohi medistsiinilistel eesmärkdiel muide kasutada. See keeld pole ilmaasjata.
Tavaline kontaktne termomeeter mõõdab hetkega. Kui rahvast palju, võid ju kaks osta.

 


 

LOE VEEL


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD