Setomaa vald otsib Meremäele perearsti leidmiseks lahendusi

Setomaa vallavanem Raul Kudre arvab, et lahendusi Meremäe perearsti olukorra leevenemisele ei leita enne aasta lõppu. Foto: INDREK SARAPUU/SETOMAA VALD

Vähem kui kümme kuud tagasi Meremäel avatud perearstipunkt suletakse uuesti. OÜga Terviseagentuur töölepingu sõlminud perearst Jana Merisalu teatas paar nädalat tagasi, et sulgeb uksed olude sunnil ja vastuvõtte alates 1. septembrist Meremäel enam ei toimu. Setomaa vald on teate saamisest ebameeldivalt üllatunud.

Olukord kordub taas

Veel poolteist aastat tagasi olid Meremäe elanikud teadmatuses, kas kohapeal arstiabiteenus jätkub või mitte. Siis leiti lahendus. Terviseamet likvideeris sealse nimistu ja kõik patsiendid pidid end uuesti, küll juba Värska perearsti nimistus arvele võtma. „Kõige suurem viga, mida terviseamet tegi, oli see, et ta lasi toimiva nimistu jõuga ära kaotada. Kõik patsiendid pidid end uuesti arvele võtma, keda tuli kokku miinimumarv ehk 200 ringis. Nüüd nad on Värska nimistus ja arst läheb jällegi ära. See tähendab, et ka rahastus kadus koos nimistuga,” ütleb Setomaa vallavanem Raul Kudre toimetusele.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

Comments  
  -3
Nii on, Mustlased ja Juudid vòiks ka veel hoolivate ja algatusvòimeliste rahvaste hulka lisada.
  +4
Raul Kudre on igati taibukas , tark, rahvast hooliv mees. Oleks kogu Eesti Riigile kasulik, kui ta algataks kogu riigis perearsti- süsteemi ümberkorralduse.Praeguse perearsti süsteemiga ei ole rahvas rahul. Paar päeva tagasi oli raadios küsitlus, kus eakas härra tõi valja tõsiasja : võetakse välja dividende (raha ) mis pidanuks minema inimeste ravimisele.
Setu rahvas on hooliv ja algatusvõimeline rahvas.

 


 

LOE VEEL


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD