FOTOD Tartu rahulepingu sõlmimise aastapäeva peeti tänavu kargelt meeles

Kuigi rahulepingu sõlmimise aastapäeva alustati kell 7.20 Kubja järves taliujumist tehes, siis mõned minutid pärast kella kümmet asetasid abilinnapea Sixten Sild, piirkonnapolitseinik Elar Sarik ja Kaitseliidu Võrumaa maleva esindajad Vabadussõja mälestussamba juurde traditsiooniliselt pärjad. Foto: AIGAR NAGEL

Teisipäeval, 2. veebruaril möödus 101 aastat Tartu rahulepingu sõlmimisest. Selle olulise sündmuse meelespidamine on Võrumaal olnud läbi aegade au sees, tänatakse ning tuletatakse meelde neid, kes on meie riigi vabaduse eest võidelnud.

Kaitseliitlase Villu Vasilkovski sõnul on Võrumaal Tartu rahu sõlmimist suuremalt tähistatud 15 aastat ning seda on tehtud Vastseliinas. „Sel aastal oleks olnud 16. kord, kuid üritus jäeti koroonaviiruse leviku tõttu ära. Enamasti on üritus alanud hümni laulmisega ja pärgade asetamisega jõustruktuuride, omavalitsuste ja organisatsioonide poolt Vabadussõjas langenute ausamba juures Vastseliinas ning seejärel kolmeliikmelise laskesuusatamise teatevõistlusega,” annab Vasilkovski ülevaate.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.


 


 

LOE VEEL


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD