Võrumaa on Vabadussõjas langenute mälestuse hoidmisel eeskujuks

Mati Strauss (vasakult) ja Ain Krillo Vabadussõja Ajaloo Seltsist, Kaitseliidu Jõgeva maleva Põltsamaa üksikkompanii ajaloopealik kapral Rünno Savir,  Vastseliina kalmistuvaht Andres Kunnus, Kamari noorkotkas Robin Martti Lääts, kohalik ajaloohuviline Urmas Juhkam ja Vabadussõja mälestuse hoidja  Elar Sarik teisipäeva pärastlõunal Vastseliina kalmistul Gustav Voivoda haual, kes sai Vabadussõja ajal Vastseliina raudteejaama (praegune Lepassaare  raudteejaam) juures haavata ning suri mõne kuu möödudes saadud vigastustesse. Foto: AIGAR NAGEL

Üle aasta tagasi tuli Vabadussõja mälestuse hoidjal Elar Sarikul idee üles otsida ning kaardistada Eesti Vabadussõjas langenute ja Vabadusristi kavaleride hauad Võrumaa kalmistutel. Peale selle on ta eesmärgiks seadnud Võru linnakalmistul oleva vabadusvõitlejate kompleksi korrastamise.

Ligi aasta aega tagasi, eelmise aasta maikuu viimasel nädalal käisid Vabadussõja mälestuse hoidja Elar Sarik ja Ain Krillo Vabadussõja Ajaloo Seltsist Võru linnakalmistul, et leida ning kaardistada võimalikult palju Vabadussõjas langenute või muul moel punase terrori pärast hukkunute seni leidmata haudu. Suvel koguneti mitmekümne vabatahtlikuga, et neist leitud platsidest üheksa saaks põhjaliku uuenduskuuri. Kaasatud olid nii Kaitseliit kui ka 2. jalaväebrigaadi tagalapataljon.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.


 


 

LOE VEEL


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD