Võrumaa emotsioonid sotsiaalmeedias: Noorte laulu- ja tantsupidu jättis sügava mulje

Meeldejääv kohtumine meie peaminister Kaja Kallasega.  FOTO: Grethe Rõõm

Võru maakonna noorte laulu- ja tantsupidu tõi kaasa palju rõõmu ning emotsioone, mida jagati innukalt sotsiaalmeedias. Sellel aastal oli pidu eriti erakordne, sest Võru maakonnas kõlas esimest korda noorte laulupeol Mari Kalkuni loodud võrokeelne lugu "Sata-sata!". Laulu esitasid lastekoorid ning lugu oli nii menukas, et kooride soovil korrati seda koos autori endaga.

Rongkäigu jaoks oli Võru maakond hästi ette valmistatud ning selles võis näha palju uusi elemente, mis kandsid maakonna sümboolikat. Rahvatantsijad, muusikud, lauljad, juhendajad ja teised maakonna esindajad olid uhkelt kaasatud ning see tõi rongkäigule erilise atmosfääri.

Osula kooli osalejad jagasid oma muljeid ja tänusõnu sotsiaalmeedias. Nad rääkisid äikese ja päikese vaheldumisest ning sellest, kuidas nad olid rõõmsad ja elevil. Proovipäevad olid toredad ning rongkäigus said nad nautida paljude tervituste ja heade soovide tulva nii lähedalt kui kaugelt. Kontsert oli suurejooneline ja võimas, ning võib julgelt öelda, et Osula mudilaskoor ja lastekoor koosnesid erakordselt tublidest ja rõõmsameelsetest lastest, kes said kõigega suurepäraselt hakkama.

Võrumaa noorte laulu- ja tantsupidu jättis sügava mulje nii osalejatele kui ka publikule. See oli sündmus, kus muusika ja tants ühendasid kõik inimesed ühise eesmärgi nimel ning tõid rõõmu ja uhkust kogu Võru maakonnale.

Eesti kultuurisündmuste tipphetk, XIII laulu- ja tantsupidu "Püha on maa", tõi kokku tohutu hulga inimesi üle kogu riigi. Pidu oli tõeliselt suursugune, kuna sellele ligi 90 000 inimesele esinesid 31 415 lauljat, tantsijat ja pillimängijat.

Kõige meeldejäävam hetk oli aga see, kui peaminister otsustas teha grupifoto koos Võimlemisklubi Janika sportlastega. Lapsed ja treenerid olid õnnelikud ja põnevil, et neil õnnestus jäädvustada see eriline hetk koos Kaja Kallasega.


 


 

LOE VEEL


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD