Võru Vee-ettevõte saab KIK-i toetust kahe veeprojekti jaoks Võrumaal

Aastal 2023 on Keskkonnainvesteeringute Keskus (KIK) eraldanud rahastust Aktsiaseltsile Võru Vesi, et toetada kahte veemajandusprojekti, mille kogumaksumus on 1,96 miljonit eurot. KIK on otsustanud eraldada projekti jaoks 880 334,37 eurot.

Toetuse said: Võru valla Võlsi küla ühisveevärgi ja -kanalisatsiooni rajamine, mille raames ehitatakse Võlsi reoveekogumisalale ühisveevärgi ja kanalisatsioonitorustikud koos kinnistute liitumispunktidega, piirkond ühendatakse Võru linna ühisveevärgi ja -kanalisatsiooni taristuga.

Vana-Antsla aleviku ühisveevärgi ja -kanalisatsioonitaristu rekonstrueerimine, mille raames rekonstrueeritakse aleviku ühisveevärgi ja -kanalisatsioonitorustikud, reoveepumplad ja puurkaev-pumpla ning reovete juhtimiseks Antsla reoveepuhastisse ehitatakse Vana-Antslast Kobelani uus kanalisatsiooni survetorustik.

Projektide eesmärgiks on klientidele kvaliteedinõuetele vastava joogivee tagamine ning klientidelt reovee ärajuhtimine ja puhastamine, millega vähendatakse keskkonnale osutatavat koormust.

Projekteerimis-ehitustööde ning omanikujärelevalve hanked on planeeritud läbi viia 2023. aastal ning projekteerimis- ja ehitustööd teostatakse aastatel 2024-2025.

Projektide elluviimist toetavad lisaks keskkonnainvesteeringute keskusele Võru vald ja Antsla vald.

AS Võru Vesi on Võrumaal ja Põlvamaal viies omavalitsuses tegutsev vee-ettevõte, kes osutab veeteenuseid kokku 52 tegevuspiirkonnas.


 


 

LOE VEEL


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD