Hanno Pevkur: Kagu-Eesti paistab silma kõrge kaitsetahtega

Aasta on lõppemas ja Võrumaa Teataja uuris intevjuus kaitseminister Hanno Pevkurilt, kuidas on kulgenud Nursipalu harjutusvälja laiendamisprotsess ja juhust kasutades esitasime veel mõned muud militaarvaldkonda puudutavad küsimused.

Härra kaitseminister, tänase seisuga on värskeim uudis seoses Nursipaluga see, et 64 inimest pöördusid kohtusse nõudega laiendamine tagasi pöörata, ära lõpetada. Täiesti hüpoteetiline küsimus: millised argumendid võiksid kohust sellise otsuse suunas kallutada?

Hanno Pevkur: Kohus on Eestis teadupoolest sõltumatu. Laseme neil teha oma tööd. Nad kontrollivad üle eelkõige kõik juriidilised alused, kas otsus, mille valitsus langetas, tugines kindlale õigusruumile, ja kohus peab siis lähtuma sellest, mida kaebajad paluvad ning millele nemad tuginevad. Õigusruumi vaidlus on alati mõnevõrra ettearvamatu. Ootame kohtuotsuse ära ja siis oleme targemad.

Kirjeldage palun, kui kaugel on tööd Nursipaluga. Kui mitu kinnistut on tänaseks omandatud?

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.


 


 

LOE VEEL


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD