Jõulupühade ja aastavahetuse toidukaupluste ostukorv erineb pigem sisult kui suuruselt

FOTO: Aigar Nagel

Jõulupühad on peetud, kuid aastavahetus on kohe ukse ees. Ei ole ilmselt võrumaalast, kes ei oleks kursis pühade-eelse ostumölluga. Kuigi nii mõnedki üritavad vahetult enne pühi kaupluste külastamist vältida, siis päris kõiki tooraineid ette osta ei ole võimalik ja paratamatult ollakse peaaegu alati fakti ees, et midagi tähtsat jäi siiski soetamata ning tuleb tahes-tahtmata pühadeaegsel tipptunnil kaubandusse sukelduda.

Ostud viimasel minutil

Rimi Eesti ostujuht Marilin Jürisson kinnitab, et Võru Rimi kahes kaupluses osteti jõuluperioodil koguseliselt samas suurusjärgus tooteid, kui seda tehti möödunud jõulupühade ajal. Nii nagu mujal Eestis jätavad Jürissoni sõnul ka võrulased oma pühadeostud pigem viimasele minutile. „Üldine trend, mida näeme valdavalt kõigis oma kauplustes, ka Võrus, et toidukaubad ostetakse vahetult enne pühade saabumist. Seda, kas suurim müügipäev enne jõule on 22. või 23. detsember, mõjutab see, millistele nädalapäevadele pühad satuvad. Sel aastal oli suurim jõulunädala müügipäev reede, 22. detsember,” selgitab ostujuht.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.


 


 

LOE VEEL


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD