ASi Võru Vesi juht Juri Gotmans: praegune olukord on meie jaoks väljakutse

Nii ASi Võru Vesi juhi Juri Gotmansi (pildil vasakul) kui ka tehnoloogi Olev Elmiku (paremal) sõnul saaks reovee puhastamise käigus järele jäänud muda käidelda paremini linnast väljas ja koostöös teiste lähimate linnadega saaks suunata suurema koguse biogaasi tootmiseks. Tagaplaanil mudaväljad ASi Võru Vesi territooriumil, mis väga soojade ja tuuleta ilmadega hakkavad levitama ebameeldivat lõhna. Foto: AIGAR NAGEL 

Kogu protsess Võru veejaamas on automatiseeritud ja kaugjälgitav

VEEFIRMA ❯ ASi Võru Vesi territooriumil protsesside jälgimine ja kogu veepuhastus süsteem toimub kindlal automaatrežiimil. Igasuguse rikke või kõrvalekalde puhul saadab arvuti automaatselt teateid vastavale spetsialistile ööpäev ringi, millele kohe reageeritakse.

FOTOD: Aigar Nagel

„2018. aasta numbri sees ei ole mahutitel ühtegi riket olnud,” räägib ASi Võru Vesi tehnoloog Olev Elmik. Tehnoloogi sõnul ei saa ühegi seadme puhul välistada, et kunagi ühtegi riket ei ole või ei tule. „Seda ma ei usu,” märgib Elmik. „Aga andureid on vahetatud. Kompressoritele on tehtud hooldusi. Eelmisel aastal vahetasime plaanilises korras mahuti põhjas ära kettad selleks, et ei oleks ootamatuid rikkeid,” lisab ta.

FOTOD: Aigar Nagel

Reovee puhastamise tsükkel

Alustasime ringkäiku ettevõtte territooriumil, kust avanes vaatepilt suurte basseinidega, mille all omakorda asusid kompressorid ja pumbad. Kui nüüd täpsemalt rääkida, siis nendes suurtes basseinides, mida nimetatakse protsessimahutiteks, toimuvad reovee puhastamise põhilised protsessid.

 

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD