Võrumaa noored integreerusid vene noortega

Võrumaa kodutütarde ja noorkotkaste laager Kirikumäel. Fotod: BIRGIT PETTAI

18.–20. augustini Kirikumäel toimunud 22. Võrumaa kodutütarde ja noorkotkaste laagris oli tänavu koos juhendajatega tegevuses kokku peaaegu 300 last vanuses 7–19 eluaastat igast Võrumaa vallast ja koolist.

Laagris osales integreerumise eesmärgil ka 16 vene noort Narva Kesklinna gümnaasiumist. Noored Ida-Virumaalt osalevad maakondlikus laagris juba kolmandat aastat.

NOKO projektid

Vene noored osalesid laagris endise SA Archimedes, nüüdse haridus- ja noorteameti rahastatud noortekohtumiste (NOKO) projekti „Metsa läksid sa ja metsa läksin ma” raames, mis toimus Võrumaal 17.–21. augustini. „Tegevused, mida suvises kodutütarde ja noorkotkaste laagris tehti, kattusid meie projekti teemaga: ellujäämine, erinevate oskuste õppimine, kuidas looduses ja ka igapäevaelus hakkama saada, sotsiaalsete oskuste arendamine ja keeleõpe ning tervislike eluviiside edendamine,” rääkis projekti eestvedaja, Rõuge põhikooli vene keele õpetaja Karin Siig.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.


 


 

LOE VEEL


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD