Kulgeme tervislikult vastuvoolu

Võru spordikooli direktor Karel Saarna on rahul sellega, kuidas Võrumaa omavalitsused noortespordiks võimalusi loovad. See aga ei asenda õues mängimist, jooksmist ja hullamist, mida lastevanemad võiksid igati innustada. Foto: AIGAR NAGEL

Sel kevadel uuris mõttekoda Praxis noorte tervisekäitumist ja jõudis järeldusele, et noorte liikumisharrastust pärsib kolm tegurit: huvipuudus, koolikoormus ja raha.

Kogu maailma noored jäävad üha paiksemaks. Eriti kriitiline tundub olevat vanuserühm 11–17, mil need noored, kes algklassides trenni tegid, sellest loobuvad. Nende jaoks, kes spordi juurde jäävad, saab see sageli põhitegevuseks – treeningukoormused kasvavad ja saavutussurve samuti.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

Comments  
  +2
Nüüd kui arvutis püssiga üksteise tagaajamist ja mahalöömist nimetatakse moodsalt e-spordiks, siis on meil noori lootustandvaid sportlasi murdu. Isegi raha teenib rohkem kui õues rahmeldades. E-tapmine olümpiale!
  +6
Pastakas välja imetud tekst. Olen nõus, et lapsed liiguvad vähe aga… Kui Võrumaal on laste arv vähenenud aga spordikoolis pole laste arv vähenenud siis liigub ju lapsi suhtarvus rohkem. Lisaks on Võrus lastele väljaspool spordikooli spordialasid juurde tulnud: tennis, sulgpall, võimlemine, jalgpall, tänavatants, poks jne . Siis tekib küsimus kes need seal trennis käivad siis?
  +4
Oleks võinud ka kirjutada mis need uued ja huvitavad alad on mida spordikool pakkuma hakkab!
  +7
See on ju euro liidu ja brüsseli mood. 2 asja, kas paks või luukere. Vaadake euroopa n e e g r e i d haudunud tagumikuvahega. Või siis brüsseli soome ja eesti 2 luukere. Nõukogude Liidu ajal ei kohanud sellist asja.ilma käte, jalgade või peeniseta. Nõuka ajal minu ajal oli kodukohas ainult 1 jalata mees. Tema saatus oli poisikesena läks sõjaajal vagunis surnud saksa ohvitseril kromevoisid jalast võtma ja jäi ise liikuva rongi ratta alla jalgapidi. Aga mina sexiks pigem paksu mitte luukere. Hüva päiva.
  +6
Selle sportimisega on nagu söögiga. Vaevalt paljud kodus liha läbi hakklihamasina ajavad, et kotlette teha või nagu isa rääkis, et sõid ainult kartult ja jahukastet. Praegu süüakse peenelt riisi ja peedilehti.
Spordialad millega tegeletakse on ka muutunud. Klassikalise jooksuga(Tiidrik Nurmed) enam ei meelita olgu see siis kaardiga või ilma. Spordi ja aktiivse liikumise olemus on muutunud. Postitants ja nutisport on ka varsti olümpial.
  +7
Noored ei tegevat sporti, mehed ei tegevat. Või siis teevad liiga palju. Prouade kallal ei võta keegi.
Kui nii aus olla, siis peale noomimise mingit muud moodust sportima innustamiseks polegi. Samas paljudele lihtsalt ei sobi noomimine. Pakun, et isiklik eeskuju ja asjalik juhendamine töötaks paremini.

 


 

LOE VEEL


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD