Vastseliina – maakonna kõige suurema lugejate ja laenutuste arvuga maaraamatukogu

Vastseliina haruraamatukogu raamatulaenutuskapi avamisel osalejad. Vasakult Võru vallavanem Kalmer Puusepp, vallaraamatukogu direktor Marika Kraani, abivallavanem Piret Otsatalu, Vastseliina haruraamatukoguhoidja Lea Lillemets, valla haridusnõunik Siiri Konksi, kultuurispetsialist Maarika Rosenberg ning Vastseliina rahvamaja juhataja Anneli Lõhmus. Foto autor Birgit Pettai

Kui Pärnumaa tüdruk Lea 1983. aastal suunamise Võrumaale sai, oli valikus kaks maaraamatukogu. Vastseliina tundus suurem ja põnevam koht, peale selle võlusid äsja Viljandis raamatukogunduse eriala lõpetanud noort ilusad postkaardilikud loodusvaated ja heatahtlikud inimesed. Järgmisel aastal 40 aasta tööjuubelit tähistav Lea Lillemets on sellele paigale ning elu esimesele ja ainsale ametile truuks jäänud. „Võtsin eelkäijalt üle heas korras raamatukogu. Raamatute keskel on hea olla, alati on midagi uurida, midagi teha,” ütleb Lea ning lisab, et ka koduloolise materjali kogumine ja talletamine pakub talle huvi. Peale selle on Leal hobi, mis annab võimaluse rakendada oma kunstiannet ja paitab nii silma kui ka hinge – see on klaasvitraaž.

Lea Lillemets. Foto: ERAKOGU

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.


 


 

LOE VEEL


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD