Muusik Anu Taulil valmib uus album, mille väljaandmisele on õige aeg hoogu anda

Anu Taul Uue-Saaluse mõisapargis. Foto: KALEV ANNOM

Pärimusmuusik ja pedagoog Anu Taul (43) elab Uue-Saaluses kauni Kavadi järve ääres. Tema isa on torupillimängija Ants Taul, kellega oli ta hiljuti Vikerraadio saates „Käbi ei kuku …”.  Aidakem Anu Tauli plaadi väljaandmisel!

Mitmes plaat see on?

Anu Taul: See on juba kuues plaat. Esimene album kandis pealkirja „Tähe tüdär”, see ilmus 2003. aastal, siis tulid „Engi aig” (2006), „Päevalodja" (2012), „Vikerkaart otsman” (2015), „Maagiline järv” (2018). Esimesel albumil oli mu looming põimitud pärimusmuusikaga ning paljud laulud kõlasid minu sünnikodu järgi mulgi keeles. Edasi sulandus pärimusmuusika üha rohkem minu enda lauludesse ja nüüdseks võin öelda, et see on muutunud aimatavaks osaks minu loomingust, kuid rikastab seda kindlasti kaudselt. Ka praegu käsil oleva albumi muusika on sada protsenti minu enda kirjutatud ning kõigi lugude sõnade autor on Erkki Peetsalu.

Kuidas sündis plaadi sisu?

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

Comments  
  +5
Kõigepealt õnnitlen suursugust ajakirjaniku k a l e v a n n o m it väkeste teadmiste puhul. Tunnen Ants Taul i isiklikult. Ants ei ole üksi torupilli mängija. Ants on torupilli mängija, Ants on Viljandi Kultuuriakadeemia õppejõud, Ants on piloot väikelennunduses. Temaga on seal Riidajas palju nalja saanud lennundusega. Peale torupilli mängib Ants palju teisi pille. Hariduselt on EPA haridus. Anu nii ilus naine kannab isa pere nime. Edu ja õnne Taul idele.

 


 

LOE VEEL


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD