Hoolimata väga rikkalikust ajaloo- ja kultuuripärandist on Eesti, sealhulgas Võrumaa potentsiaal välisturismi arendamiseks kasutamata

Eesti religioosne arhitektuuripärand on väga eriilmeline. Urvaste kirik. Foto: AIGAR NAGEL

Kui me reisile läheme, siis mida me loodame näha, kuulda, kogeda? Minna on võimalus kahte moodi: kas reisibüroo kaudu, kus kõik on ette-taha ära tehtud või siis omal käel. Aga kuidas toimib vastupidine rändlus? Kuidas tullakse Eestisse? Kui paljudes välismaa reisibüroode pakettides on sees meie kodune Maarjamaa ja siinsed vaatamisväärsused?

Või kuidas leiab Eestimaast huvitatud välisturist, näiteks jaapanlane, üles kõik selle, mida meil tegelikult pakkuda on? Et turismile tasub panustada, seda on näha paljudes riikides. On ju maid ja kohti, mis ainult sellest elatuvadki. Kahjuks on meil Eestis selles osas pilt kehv, selgub 2020.–2021. aastal Tartu ülikooli ajaloo ja arheoloogia instituudi tehtud pärandturismiteemalisest uuringust. Ja näide jaapanlase kohta ei olnud juhuslik – seal riigis pididki inimesed Eestist huvitatud olema, sest nende jaoks on see eksootika. Aga kui palju me näeme Võrumaal Jaapani turiste? Euroopas, näiteks Itaalias nad käivad, busside kaupa, seda on artikli autor oma silmaga näinud. Miks nad meile siia ei jõua?

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

Comments  
  +1
Miks peaks keegi teiseltpoolt maakera siia sõitma kadakast pannilabida, mõne verega ehitud ristiusu koja, värvipraoga ja ehitajale maksmata jubetorni või spordirajatiste vahtimiseks? Pange mugulad mulda ja hakake elama nagu päriselt öko, praegused atraktsioonid on küll väga kalgid, kõik keerleb aint ümber raha ja välise tilulilu
  +2
Millal lätlased nõusse saate, et nad teile olematule Rail Balticale pääsemiseks kiire raudtee teeks? Vallad on vist mingid geeniused palganud, kes nii suured plaanid ette on kujutanud. Praegu on nii, et arendatakse keskuses tornikesi-sillakesi, aga servapool ei raatsita enam teehöövlitki tellida. Turistid on n...kupukkide juurde traavimisega tee täitsa trepiks teinud. Võibolla see on osa eelmängust, aga ma ei taha sellest osa saada!
  0
Enne koroonat oli tavaline, et pühapäeva hommikul mõni jaapanalane üriitas ühistrarnspordiga Roccal-Mare vabaõhumuuseumisse saada. Loo autor võiks kah käia. Ei ole kõige lihtsam ülesanne. Kuidas peaks saama Rogosi mõisa, on rohkem nagu ulme valdkond. Kultuuriturist ei käruta rendiauto ega tellitud bussiga.

 


 

LOE VEEL


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD