Erinevalt linnast on kolm valda volikogu e-istungid omaks võtnud

Alates Setomaa valla moodustamisest 2018. aasta alguses on kõikidelt Setomaa vallavolikogu istungitelt toimunud otse veebiülekanne. Foto: AIGAR NAGEL

Alates Setomaa valla moodustamisest 2018. aastal on kõikidelt Setomaa vallavolikogu istungitelt toimunud otse veebiülekanne. Valla kommunikatsioonispetsialist Rein Järvelill täpsustab, et mõnel juhul on olnud tehniline probleem ülekande tegemisega. „See on olnud seotud istungikoha internetiühenduse probleemidega. Online-jälgitav volikogu istung on Setomaa vallas normiks,” märgib Järvelill.

Murekohaks heli

Rein Järvelill möönab, et paraku ei ole Setomaa vallavolikogul statsionaarset istungiruumi koos vajaliku tehnilise toega, et teha kvaliteetseid istungite otseülekandeid. „Tulenevalt statsionaarse istungimikrofoni süsteemi puudumisest on kõige suuremaks probleemiks kvaliteetse heli edastamine otseülekandel. Setomaa volikogu peab teadlikult ja planeeritult istungeid valla erinevates kohtades. Sellest tulenevalt on aeg-ajalt oht mitte saavutada veebiülekande tegemiseks vajalikku interneti üleslaadimiskiirust.”

Huvi on suur

Rõuge vallasekretäri abi Siiri Mõttuse sõnul hakkas vald veebis toimuvaid e-istungeid ülekannetena näitama koroonapiirangute ajal.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

Comments  
  +4
Meil paistaks ebakompetentsus siis kohe välja.

 


 

LOE VEEL


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD