FOTOD Võrumaale pudeneb pisut 5,6miljonilisest toetusest kultuurimälestistele

Võru vanalinna muinsuskaitsealal eraldati Kreutzwaldi 25a katuse restaureerimiseks 53 000 eurot FOTOD: Aigar Nagel

Muinsuskaitseamet eraldas tänavu kultuurimälestiste korrastamise taotlusvoorust toetusi mahus 2,6 miljonit eurot ja omandireformi käigus tagastatud ehitismälestiste taotlusvoorust toetusi mahus kolm miljonit eurot.

Kogumahus 5,6 miljoni euroga toetatakse nii ehitis-, kunsti-, ajaloo- ja arheoloogiamälestisi kui ka muinsuskaitsealadel asuvaid hooneid.

Koidula 1a amortiseerumisohtliku katusekatte paranduseks 3492 eurot FOTOD: Aigar Nagel

Mälestise või muinsuskaitsealal asuvate ehitiste säilitamiseks mõeldud tähtajalisse taotlusvooru esitati 2023. aastaks kokku 410 nõuetele vastavat taotlust kogusummas üle 13,3 miljoni euro. Ametil oli võimalus jagada toetusi 2,6 miljoni euro eest ning see võimaldas täismahus või osaliselt rahuldada 117 taotlust.

Kreutzwaldi 39 avariilise katusekatte vahetuseks 12 010 eurot FOTO: Aigar Nagel

Võrumaalt oli esitatud muinsuskaitsealuste ehitiste seisukorra parandamiseks kuus taotlust, mis jäeti rahuldamata. Raha saadakse vaid Vastseliina piiskopilinnuse kagutorni kolmanda lõigu esimese etapi jätku konserveerimiseks, kuid need 50 000 eurot tulevad kultuuriministeeriumi eelarverealt. Muinsuskaitseamet jättis linnuse tarvis tehtud 67 000eurose taotluse rahuldamata.

Toetust küsiti neljale Võrumaa pühakojale, kuid siingi jäid rahakotirauad kinni külmunuks.

Mõnevõrra paremini käis muinsuskaitsealade hoonete käsi.


Võru vanalinna muinsuskaitsealal eraldati Kreutzwaldi 25a katuse restaureerimiseks 53 000 eurot, Kreutzwaldi 39 avariilise katusekatte vahetuseks 12 010 eurot, Jüri 30/30a sokli renoveerimistöödeks 12 000 eurot ja Koidula 1a amortiseerumisohtliku katusekatte paranduseks 3492 eurot. Kõigi toetuste väljamaksmise tingimuseks oli tööde tegemiseks enne loa saamine.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.


 


 

LOE VEEL


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD