FOTOD Linda rahvamaja uus algus

Vasakult esimene Kadri Hillak. Bändipoiste keskel eesreas rahvamaja raudvara, majahoidja Eevi Mihhailov. Fotod: LIANA ALLAS, MARIKA ANTON (BOOSE SELTS)

Täpselt pool sajandit tagasi kerkis Kobelas, toonases Linda kolhoosi keskuses Võrumaal üks tolle aja uhkemaid ja omapärasemaid ehitisi – kontor ja kultuurimaja, kõik ühe katuse all. Toomas Reinu projekteeritud keskusehoone on atraktiivne ja toimiv ka praegu. Vähemalt kaks korda aastas külastab maja kas rahvusvaheline arhitektuuriüliõpilaste grupp või arhitektide liit või astub sisse legendaarse maja sisearhitekt Aulo Padar. Mõnikord leiavad tee majja need, kes kunagi siin kandis elanud või siis ajaloohuvilised omal käel. Sest ajalugu sellel paigal ja majal jagub. Kui need pool sajandit saalis rippunud sinised paksud kardinad suudaks rääkida, nad pajataks nii mõnegi loo … Tõsi, korraks võeti kardinad möödunud sügisel ehitustööde tõttu maha.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.


 


 

LOE VEEL


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD