Suurem osa Eesti elanikest liigub vähem kui tervise tugevdamiseks on vajalik

Treener Kädi Aldošin kutsub võrumaalasi oma trennidesse. Foto: AIGAR NAGEL


Eesti elanike liikumisaktiivsuse uuringu kohaselt tegelevad vähem kui pooled ehk vaid 42 protsenti Eesti elanikest liikumisharrastuse või spordiga rohkem kui üks kord nädalas. Ligi viiendik rahvastikust ei ole üldse regulaarselt kehaliselt aktiivsed.

„Maailma Terviseorganisatsioon (WHO) soovitab täiskasvanutel tervise säilitamiseks liikuda vähemalt 2,5–5 tundi nädalas mõõduka intensiivsusega või vähemalt 1,25–2,5 tundi nädalas tugeva intensiivsusega. Näiteks kui tegeleda liikumisharrastusega viis korda nädalas 30 minutit korraga, teeb see kokku 2,5 tundi. Kui tegeleda liikumisharrastusega kolm korda nädalas 20 minutit korraga, jääb see soovitusest allapoole,” ütles Liikumisharrastuse kompetentsikeskuse teadusnõunik ja treener Henek Tomson. „Tervise tugevdamiseks soovitab WHO liikuda nädalas üle viie tunni mõõduka või üle 2,5 tunni kõrge intensiivsusega. Liikumisaktiivsuse uuring näitas, et enaik meie elanikkonnast ei liigu piisavalt selleks, et oma tervist hoida ja tugevdada,” lisas Tomson.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.


 


 

LOE VEEL


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD