Enamik lapsi vajab edukamate õpitulemuste saavutamiseks koolitunnivälist abi

Õpilaste õpiedukuse parandamiseks koduõpetaja palkamises ei ole tänapäeval midagi ebaharilikku. Kooliõpetajad ootavad aga järeleaitamise soovi puhul initsiatiivi rohkem õpilastelt endilt. Foto: AIGAR NAGEL

Armastatakse öelda, et tänapäeva lapsed ei ole pooltki enam sellised, nagu seda oldi aastaid või lausa aastakümneid tagasi.

Seda, kas olukord on kehvemaks või paremaks muutunud, on keeruline kui mitte võimatu hinnata. Õpilaste ja laste muutumises ei ole süü neil endil, vaid pigem keskkonnal, kus kasvatakse. Rõuge põhikooli õppejuht Ere Käis leiab, et tänapäeval ei ole õpilane lihtne olla. „Ühiskonnas on väga palju ahvatlusi, aga ka võimalusi ennast teostada. Ma imetlen neid noori, kes peale õppimise käivad erinevates huviringides ja trennides ning on aktiivsed kaasalööjad koolielus. Enamasti on nad ka head õppijad ja oskavad oma aega väga hästi planeerida, mis on tulevas elus ülioluline,” arvab Käis.

Abi väljastpoolt

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.


 


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD