Halloween kogub mardi- ja kadripäeva kõrval populaarsust

Kirsti Adoson (vasakult) ning Liisandra ja Laura Almere olid end uhketesse halloweeni-kostüümidesse riietanud, käisid Põlvamaal läbi üksjagu kohti, et pererahvale meelelahutust pakkuda ning ühtlasi komme ja muud nänni koguda. Kui tavapäraselt said tüdrukud enda sõnul kaasa komme ja ka veidi raha, siis vana Postitee ääres asuvast Postitee Gurmeest saadi kostiks hoopiski ahjusoe pitsa. Foto: VÕRUMAA TEATAJA

Eestlased on enamasti harjunud tähistama mardi- ja kadripäeva. Nendel pühadel käiakse ukselt uksele ning näidatakse selgeks õpitud kombekohaseid etlusi või testitakse pererahva teadmisi teemakohaste küsimustega. Viimasel ajal tundub, et meile nii armsate mardi- ja kadripäeva asemel trügib esiplaanile hoopiski halloween, mis on eriti populaarne Põhja-Ameerikas. Võõra püha üheks eeliseks on kindlasti see, et kui mardi- ja kadripäeva tähistamine jääb novembrikuusse, siis halloweeni peetakse pühakutepäeva, 1. novembri eelõhtul ehk 31. oktoobril.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.


 


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD