Pevkur lubab kõigile koduloovutajatele sobilikku lahendust

Hanno Pevkur lubab kõigile koduloovutajatele sobilikku lahendust FOTO: Aigar Nagel

Pole ime, et kaaskodanikel on tekkinud pikk hammas nende inimeste peale, kes on oma sundkorras koduloovutamise osas saavutanud riigiga kokkuleppe. Võõras raha ajab eestlase pöördesse ja tegema inetusi. Eks me üks sandi iseloomuga, ussitaja rahvas ikka oleme. Suure südamega inimesi on vähe.

Kaitseminister Hanno Pevkur selgitas sel nädalal Vikerraadios veel kord põhjalikult, kuidas ikkagi käib Nusipalu harjutusvälja laienduse alla jäävate elupaikade riigile ostmine.

Hanno Pevkur lubab kõigile koduloovutajatele sobilikku lahendust FOTO: Aigar Nagel

Peamine on inimeste nõusolek

„Kõige olulisem on seaduseraam, milles tegutseme ja antud on võimalus riiklikes huvides maade omandamiseks mitte turuhinnast, vaid ehitiste taastamisväärtusest lähtudes. Selge on see, et kui räägime Tallinna ja Suur-Tallinna piirkonnast, siis siin ei ole vaja kasutada sellist erisust ja saab rääkida turuhinnaga omandamisest, aga kui räägime Võrumaast, siis eelkõige tuleb lähtuda sellest, milline on olnud inimeste ühe elupaiga ülesehitamine.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.


 


 

LOE VEEL


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD