Tooraine kallinemine teeb toitlustusettevõtete elu keeruliseks

Võru kesklinnas asuvas kohvikus Pannukas pakutakse lõunat bufeena. Kõhu saab täis viie euroga, kuid kes lausa mitme mehe eest einestada soovib, käib välja seitse eurot. Suppi saab nautida kolme euroga. Fotol klienditeenindaja Liivi Raag. Foto: AIGAR NAGEL

Kes meist ei mäletaks veel vanu häid aegu, mil päevapakkumine enamikus Võrumaa toidukohtades maksis 3,5 eurot. Hinnatõus neljale eurole pani nii mõnedki kliendid kulmu kortsutama, kuid päevapakkumistest ei ole õnneks loobutud ka praegu, mil lõuna eest tuleb välja käia keskmiselt viis-kuus eurot. Toitlustusettevõtted on aga hädas, sest head asja hea hinnaga pakkuda on aina keerulisem. Tooraine hinnatõus kipub vägisi korrektiive tegema ka väljamüügihindades. Kõige rohkem ollakse toitlustusettevõtetes kimpus näiteks linnuliha, kartuli ja toiduõli sisseostuhindadega. Kanaliha hind on toitlustusettevõtjate sõnul tõusnud lausa poole võrra.