Eakate autojuhtide tervisetõendi väljastamine võib karmimaks minna

Kuigi viimasel ajal on palju juttu olnud sellest, kuidas eakad juhid võivad liikluses ohtu tekitada, näitab statistika siiski, et eakad juhid on vastupidi noortele pigem kiiruspiirangutest kinnipidajad ja liikluses tasakaalukamad. Eakate juhtide puhul on oluline tähelepanu pöörata sellele, et ei hinnataks oma tervist üle ning et tervise kehvenedes liikluses ei osaletaks. Foto: AIGAR NAGEL

Eaka autojuhi vanusepiiriks loetakse kokkuleppeliselt vanust alates 65. eluaastast.

Nende mootorsõidukijuhi tervisetõend kehtib maksimaalselt viis aastat ja tõendi uuendamiseks tuleb pöörduda oma perearsti poole. Praegu on riigis arutusel seadusemuudatus, mis lubab perearstil senisest tõhusamalt mitte lubada liiklusesse endale ja teistele ohtlikku tõsiste terviseriketega eakat juhti.

Võimete ülehindamine

Rõuge vallas toimetava perearsti Anne Ojakääru nimistus on alla 2000 patsiendi ning aasta jooksul tuleb ette paar äraütlemist juhiloa jaoks tervisetõendi taotlejale. Äraütlemise põhjuseks võivad Ojakääru sõnul olla kõik seaduses kirjeldatud juhtimise vastunäidustused. „Patsiendid ei taha mitte mingil juhul loast loobuda. Juhiloa omamine on prestiiži, mehelikkuse sümbol.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

Comments  
  +2
Proua tohter peaks ikka teadma.et autoga ei lähe vanem inimene sõitma prestiizi ja mehelikkuse pärast. EI minda sõitma ka juua täis peaga.Need sõidud on ikka puhta vajadusepõhised,arsti juurde,poodi jne.Ja terviserikkeid on ju üliharva. Prestiizi ja mehelikkuse küsimus on ikka neil noortel mehepoegadel.narko ja muidujoobes inimestel.Mõelge ikka ka.
  +11
..ei lähe autorooli purjus peaga,samas teade politsei avastas 50 roolijoodikut.Pigem tuleb ikka roolijodikuid karmimalt karistada.
Tõsi,et vanematel inimestel võib tekkida terviserike autoroolis tihedamini,kuid see võib ka olla noorematel.mõni 75.a .eakas sõidab paremini,kui 20-40aastane,eakas ei ületa rkiirust,ei riku liikluseeskirju.

 


 

LOE VEEL


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD