Raamatukogude aastal raamatukogude uksed kinni

Vaabina raamatukogu. Foto: VÕRUMAA KESKRAAMATUKOGU

Kurb, aga tõsi – pärast raamatukogude aastat jäävad Võrumaal nelja raamatukogu aknad pimedaks ja ühes vilgub tuli aeg-ajalt, aga vähest aega. Vaabina, Haabsaare, Krabi ja Loosi raamatukogu on juba sulgemisprotsessis, Urvastesse jääb Kuldre raamatukogu laenutuspunkt.

Antsla vald

Vaabina ja Haabsaare raamatukogu on ainsad Võrumaal, kus ei ole siiani olnud elektroonilist laenutusprogrammi. Vaabina raamatukogu juhataja Evi Zirk on olnud juba mõnda aega sulgemise meelt, sest piirkonnas uusi noorema põlvkonna lugejaid enam peale ei tule ning kuna bussiühendus nii Antsla kui ka Võruga on väga hea, siis eelistab rahvas sõita kaugemale ja suuremasse raamatukokku. Haabsaare raamatukogu on käesoleva aasta algusest olnud avatud ainult kolmapäeviti, sest teistel päevadel on juhataja Evi Kallas ametis Antsla linnaraamatukogus. Uue aasta algusest on Antsla vallavolikogu otsusega Vaabina, Haabsaare ning Urvaste raamatukogu suletud, Kuldre raamatukogu struktuuri aga kuulub Urvaste laenutuspunkt. Siiani oli Kuldre ja Urvaste raamatukogu peale üks inimene – Saima Tell, laenutuspunkt jääb ka edaspidi tema hoole alla.

Rõuge vald

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.


 


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD