Meie priitahtlikud korrakaitsjad on hindamatuks abiks koroonakriisi ohjamisel

Võru politsei piirkonnavanem Anti Paap hindab abipolitseinike panust kõrgelt ja näeb neis kodukohas hinnatud mõttekaaslaseid. FOTO: Aigar Nagel

Võru politsei piirkonnavanem Anti Paap annab teada, et siinsed poolsada abipolitseinikku on aasta jooksul osalenud 3926 tunni jagu politseilistes tegevustes. See teeb ühe vabatahtliku panuseks 79 töötundi, mis on korrakaitsja abilisena veedetud.

Kas Võru piirkonna vajadus abipolitseinike järele on kaetud või on uued vabatahtlikud lahkelt politseinikele appi oodatud?

Anti Paap: Võru piirkonnas on veidi üle poolesaja abipolitseiniku. Inimeste huvi abipolitseiniku töö vastu on aasta-aastalt üha kasvanud. Viimastel aastatel on trendiks saanud just see, et üha rohkem noori tunneb selle ameti vastu huvi. Ka ei ole praegu enam ootamatu see, et järjest rohkem noori läheb abipolitseiniku tööst inspireerituna sisekaitseakadeemiasse korrakaitsjaks õppima. Kusjuures noored märgivad sageli abipolitseiniku kutsesobivusvestlusel, et suurim siht ongi politseikooli astumine. Abipolitseinikuna toimetades saab kõige täpsemalt aimu, kas politseitöö võiks olla nii meelepärane ja sobilik, kui mõtetes arvatud. Ja see omakorda tingib olukorra, kus iga uus ja tragi abipolitseinik on pikisilmi politseiperre oodatud. Tal on olemas argised oskused ja teadmised, mis tulevad politseitöös vägagi kasuks.

Milliseid peamisi tingimusi peab kodanik täitma, et kvalifitseeruda abipolitseiniku kohale?

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.


 


 

LOE VEEL


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD